Dnes:21°C

Zítra:24°C

Neděle 26.5. Filip
Menu

Gulášek, co propadl Hanáckou hospodu dělá guláš: Drápal, Olomouc

Hanáckou hospodu dělá guláš: Drápal, Olomouc

foto: archiv redakce

09. 05. 2019 - 06:00

Byl nejvyšší čas zajít do jedné z nejvyhlášenějších hospod. Drápal se i díky své výhodné poloze vypracoval do elitního klubu olomouckých restaurací a vaří tady doopravdy dobře, ale:

Guláš se dosud nenaučili. Na fotce to vypadá hezky (kančí guláš v rámci denního menu 3.května), jíst se to nedá. Knedlíky jsou výborné, maso taky, ale ta omáčka! Těžko říci, jak ji dotvářejí, ale chuťové pohárky zkušeného gulášového labužníka poznají celkem snadno, že kuchař si neví rady s moukou a s paprikou. Takže obojí chutná zhruba tak, jako by bylo do hrnce přidáno a vmícháno těsně před podáváním; mouka na rychlé zahuštění (a ani se nestihla povařiot), paprika v podstatě jen na dobarvení, celek pak působí tak nějak divně, moučně a nevábně. To je s podivem, protože jakékoli jiné jídlo od Drápala je obvcykle záruka skutečně vysoké kvality, ale ten guláš se tady prostě ještě nenaučili (poslední hodnocení HV proběhlo před 3 lety a dopadlo stejně). Zajděte si do Senima a naučte se.

Vlastimil Blaťák
Autor: Vlastimil Blaťák

2 komentáře

:( 09.05.2019, 19:23

Blatak nema o cem psat

premyslim co je smutnejsi, jestli to, ze Blatak nema o cem psat a pise o gulasich, nebo ze Drapal neumi varit

Petr Navrátil 09.05.2019, 10:43

smutný fakt

tak to je smutné

Další články