
Olomoucká charita připravuje 21. tříkrálové koledování
S plným nasazením a elánem se pracovníci a dobrovolníci Charity Olomouc pustili do příprav jedné z…
foto: Vlastimil Blaťák
17. 07. 2019 - 06:00
Motorest Podkova na dálnici z Brna do Olomouce je kuchyní vyhlášen, a to stálo za gulášový test. S ohledem na očekávání ale žádná sláva.
Vypadalo to docela dobře, obsluha byla profesionální jako na Jadranu, ale guláč úplně stoprocentní nebyl. Spíš takový kyselý, divný, nic extra. Zkrátka si myslíme, že jsou některé restaurace líné dělat poctivý vývar z kostí, a radši to zalijou polívkou, vesměs zeleninovým vývarem, podle toho, co se ten den vařilo, a pak už to zkrátka nespraví ani kvanta sladké papriky. Snaha byla, výsledek se nedostavil.
Motorest přitom předchází skvělá pověst a není zádný důvod pochybovat o tom, že většina kuchyně je úžasná. Nás lákalo všechno, co se objevovalo na talířích ostatních hostů, už od pohledu, už od vůně. Jenže gulášek je zkrátka specifická disciplína, a ne každý si s ním ví rady - jakkoli to na první pohled vypadá jednoduše. Výsledek hopdnocení? Neříkáme, abyste tam nechodili. Říkáme - berte to trochu s rezervou. Mohlo to být i horší.
S plným nasazením a elánem se pracovníci a dobrovolníci Charity Olomouc pustili do příprav jedné z…
První narozené mládě letošního roku v rámci světového chovu v zoologických zahradách se ukázalo…
Letos je tomu přesně 100 let, kdy vznikla Velká Olomouc. Toto přízvisko získalo historické město po…
Proč nepodcenit úschovu kupní ceny při prodeji nebo koupi nemovitosti? Jak se změní úschovy s…
V sobotu 7. prosince 2019, stejně jako v minulých letech, bude na olomouckých tramvajových tratích…
Pacienti s dlouhodobě neudržovaným chrupem, bez akutních potíží, nemající čas na standardní…
2 komentáře
guláč
gulac? hopdnoceni? hanackou hospodu dela gulas, ale hanackej vecernik urcite nedela pravopis
zádný
Ještě jste vynechal "zádný" v druhém odstavci.