Zde může být vaše reklama.

Zakulatí sérii? 12. kolo: Sigma hraje doma proti Dynamu

12. kolo: Sigma hraje doma proti Dynamu

foto: Petr Pelíšek

14. 12. 2020 - 08:08

Netradičně v úterý hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc další mistrovské utkání. FORTUNA:LIGA má vzhledem k říjnovému nesmyslnému vládnímu zákazu činnosti na sklonku půlsezóny nahuštěný program, to proto se teď bude dvakrát hrát i v týdnu. Hanáci mají v úterý 15. prosince doma na Andrově stadionu za soupeře Dynamo České Budějovice, začínat se bude v 16.00.

Sigma v předchozích třech kolech shodně remizovala 1:1, naposledy v sobotu v Teplicích. Stejný výsledek uhrálo doma s Karvinou také českobudějovické Dynamo, ale to má v posledních kolech dobrou formu, když dokázalo remizovat s Plzní nebo porazit Spartu. Takže Hanáky nečeká jednoduché utkání. Jsou sice už devět zápasů bez porážky, ale s těmi posledními nejsou moc spokojeni. „Tato série je sice pozitivní, ale negativem jsou branky, které jsme v posledních dvou zápasech obdrželi v posledních minutách a ztratili jsme tak čtyři body. Za bod z Teplic jsme rádi. Přišel jim nový trenér, věděli jsme, že nás čeká horká půda. Vezeme cenný bod, ale musíme ho potvrdit doma, kdy nás nečeká lehký soupeř,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

V sobotu udělal trenér Látal ve složení základní sestavy změny a nevyloučili je ani pro další kola, která nyní půjdou v rychlém sledu za sebou. „My teď chceme sestavu protočit, čekají nás těžká utkání v úterý, pátek a úterý. Momentálně máme kádr široký, což musím zaklepat na dřevo. Nemáme ani žádné zranění. Změny v sestavě tedy chceme udělat i v úterý, kdy chceme postavit svěží hráče,“ podotkl Látal.

Další zápas potom hraj Sigma v pátek v Ostravě.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Dynamo České Budějovice se hraje v úterý 15. prosince od 16.00 (rozhodčí Jan Machálek – Jakub Mojžíš, Martin Leška).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Greššák, Breite, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Van Buren, Čavoš, Havelka, Javorek, Mészáros - Brandner. Trenér David Horejš.

Další články