Zde může být vaše reklama.

Poslední výjezd roku 13. kolo: Sigma jede do Ostravy, čeká ji derby

13. kolo: Sigma jede do Ostravy, čeká ji derby

foto: Petr Pelíšek

17. 12. 2020 - 15:10

Fotbalisty SK Sigma Olomouc čeká poslední venkovní utkání. Ve 13. kole FORTUNA:LIGY hrají ve Vítkovicích proti FC Baník Ostrava, duel má výkop v 18 hodina přímý přenos bude vysílat veřejnoprávní kanál ČT Sport.

V tradičním derby se potkají dva celky, které mají v posledních kolech formu, ale v obou případech s trošku odlišným bodovým efektem. Sigma drží sérii zápasů bez porážky už deset kol, ovšem v posledních čtyřech pokaždé jen remizovala 1:1. Naopak Baník půjde do utkání po čtyřech vítězstvích v předchozích zápasech, naposledy v úterý vyhrál v Mladé Boleslavi 3:1.

„Regenerace je po dobrých výsledcích rychlejší a věřím, že se to může projevit i v pátek. Olomouc je zkušené mužstvo, dlouho pohromadě, přibyl jim tam Hubník, který je lídr a možná to byl ten dílek do mozaiky, který vede mužstvo správným směrem. Je pravda, že v poslední době čtyřikrát remizovala, ale je to mužstvo, které prohrálo akorát se Spartou a to svědčí o jejich výkonnosti. Olomouc nedostává moc gólů, má konsolidovanou defenzívu, překonat ji nebude jednoduché. Pro nás je nejpodstatnější, abychom se ale koncentrovali na vlastní výkon. Pak jsme schopni uspět s kýmkoliv,“ řekl trenér Baníku Luboš Kozel pro klubový web.

Utkání FC Baník Ostrava versus SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 18. prosince od 18.00 (rozhodčí Karel Hrubeš – Jaroslav Poživil, Lucie Ratajová).

Pravděpodobné sestavy
Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman – De Azevedo, Jánoš, Tetour, Kaloč, Potočný – Zajíc. Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Greššák, Breite, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články