Zde může být vaše reklama.

Hrají proti lídrovi 14. kolo: Sigma jede do Plzně

14. kolo: Sigma jede do Plzně

foto: Petr Pelíšek

05. 11. 2021 - 14:30

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se v posledních kolech nedaří. Prohráli tři utkání za sebou, aniž by se jim povedlo dát gól. A potřebují se chytit. Ve 14. kole FORTUNA:LIGY to ovšem nebudou mít lehké. Hrají totiž v Plzni a tamní Viktoria, to je aktuálně první tým tabulky elitní soutěže. Duel je na programu v sobotu od 18.00.

Ani jeden z týmů nepůjde do zápasu kompletní, oba budou postrádat hráče, kteří jsou v disciplinárním trestu. Plzeň tři, kteří byli vyloučení minulý víkend na Slavii, Sigma dva, co mají stopku za čtyři žluté karty. „To je poměrně velká komplikace. Vypadli nám dva hráči, kteří mají pro tým velký přínos, kteří mají snahu se zápasem vždy něco udělat. Máme ale určitý počet hráčů. V kontextu toho, že nám ale vypadl Juraj Chvátal, dlouhodobě je zraněný Vaněček, tak je to docela komplikace. Musíme se s tím nějak poprat,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Sigmě se už sice pomalu vyprázdnila marodka, ale zase má v trestu dva hráče. Individuálně trénují útočníci Jakub Yunis a Jan Fiala. Stále mimo hru jsou pro zranění útočníci Jegor Golenkov a David Vaněček. A stopku na jeden zápas mají za čtyři žluté karty záložníci Radim Breite a Pablo González. „Juraj s námi trénuje, je schopen plné fyzické zátěže, ale zatím bezkontaktně. Má problém s mezižeberním svalem. Je to o jeho pocitu, aby to tu bolest zvládl. Určitá šance, že bude připraven v sobotu na Plzeň tady je. Uvidíme ale až v nejbližších dnech,“ podotkl Jílek.

Utkání FC Viktoria Plzeň versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 6. listopadu od 18.00 (rozhodčí Ondřej Ginzel – Ivo Nádvorník, Petr Antoníček).

Pravděpodobné sestavy
Plzeň: Staněk – Kopic, Kaša, Hejda, Havel – Šulc, Kalvach, Bucha, Sýkora – Beauguel, Chorý. Trenér Michal Bílek.
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek, Daněk, Sedlák, Hála – Zifčák, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články