Zde může být vaše reklama.

Repre pauza končí 15. kolo: Sigma hraje doma s nováčkem z Hradce

15. kolo: Sigma hraje doma s nováčkem z Hradce

foto: Petr Pelíšek

19. 11. 2021 - 14:14

Po letošní poslední reprezentační přestávce se opět rozjede elitní česká fotbalová soutěž. A tým SK Sigma Olomouc to nebude mít v 15. kole FORTUNA:LIGY jednoduché. Doma na Andrově stadionu hraje proti Hradci Králové a do duelu s nováčkem půjde oslaben. V trestu jsou stopeři Roman Hubník a Florent Poulolo. Sigma navíc utkáním začíná anglický týden, v úterý ji čeká zápas domácího poháru v Českých Budějovicích.

„Chtěli bychom na to utkání navázat, zejména na úvodních dvacet minut, ve kterých to bylo podle našich představ. Hráli jsme agresivně, s dobrým presinkem, bylo tam dost centrů do šestnáctky, měli jsme nějaké šance,“ řekl Milan Kerbr, vedoucí mužstva a asistent trenéra. „Hradec má kvalitní tým, hraje hodně zodpovědně. A proti takovým se nehraje lehce. Čtyři zápasy jsme nevyhráli, takže chceme i potěšit naše fanoušky a po delší době zvítězit,“ podotkl.

Postup pomohl Hradci Králové vychytat brankář Michal Reichl. V první lize si ale odchovanec SK Sigma za Votroky zatím ze zdravotních důvodů ještě nezachytal. Nejlepším střelcem Hradeckých je zatím v této sezoně s pěti góly Pavel Dvořák, který před třemi lety působil v SK Sigma.

Hanáci nejdou do utkání kompletní. Trest za vyloučení z Plzně má kapitán Roman Hubník, za čtyři žluté karty Florent Poulolo. Mimo tréninkový proces jsou stále útočníci Jan Fiala a Jegor Golenkov. Naopak v přípravě už jsou útočníci David Vaněček a Jakub Yunis.

Na střetnutí můžou diváci, ovšem nejspíš naposledy vzhledem k zákazu vlády padesát procent kapacity a navíc s testem, očkováním nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. Pro novou sezonu má Sigma dynamickou cenu vstupenek, které jsou tak v předprodeji levnější, než potom před zápasem na pokladnách stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Hradec Králové se hraje v sobotu 20. listopadu od 15.00 (rozhodčí Ondřej Pechanec – Jan Paták, Radim Dresler).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, González, Hála – Růsek, Zifčák. Trenér Václav Jílek.
Hradec Králové: Fendrich - Čech, Král, Leibl  - Harazim, Kateřiňák, Rada, Novotný - Dvořák, Vašulín, Vlkanova. Trenér Miroslav Koubek.

Další články