Zde může být vaše reklama.

Duel s posledním 16. kolo: Sigma hraje doma proti Opavě

16. kolo: Sigma hraje doma proti Opavě

foto: Petr Pelíšek

22. 01. 2021 - 14:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupili do jarní části sezony prohrou jedna tři na Slavii. A to, so ohledem na další výsledky, znamenalo pád ze čtvrté příčky. Pokud chtějí Hanáci zase zpět nahoru, musejí začít rychle sbírat body, na výhru totiž čekají už sedm kol. Změnit to můžou v sobotu 23. ledna, to nastoupí doma na Andrově stadionu v duelu 16. kola FORTUNA:LIGY proti Opavě (14.00).

Hanákům by mohlo ulehčit roli to, že budou mít za soupeře poslední celek tabulky, ovšem podcenit tak jako tak nemůžou vůbec nic. Opavě totiž patří tradičně k soupeřům, kteří umí Sigmu občas pozlobit a překvapit. „Určitě to bude hodně bojovné utkání. Vybavuji si poslední zápas doma, kdy jsme soupeře tlačili, Opava jen čekala na brejk. Poločas skončil 0:0, těžko jsme se do nich dostávali. Martin Nešpor poté dal gól, kdy brankář střelu vyrazil a Martin míč doklepnul do brány. Utkání se pak otevřelo. V sobotu to bude těžké, Opava sem přijede bojovat a kůži určitě nedá lacino,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Slezané přes krátkou zimní pauzu poměrně výrazně obměnili a posílil kádr. Byť jsou poslední, ještě chtějí o záchranu zabojovat. „Opava hodně posílila, především v útoku, kde figuruje dvojice Smola – Čvančara. My jsme její zápas se Zlínem viděli, byli jsme také přímo v Opavě, kde jsme ji sledovali proti Spartě. Víme, že se opavský tým změnil, chtějí ligu ještě zachránit a je jasné, že nám nedají nic zadarmo,“ uvedl Látal.

Utkání SK Sigma Olomouc versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 23. ledna od 14.00 (rozhodčí Emanuel Marek – Petr Caletka, Petr Antoníček).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Hála, Houska, Greššák, Breite, González – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Opava:  Fendrich – Březina, Didiba, Žídek – Mondek, Tiéhi, Hellebrand, Nešický, Helešic  – Holík, Čvančara. Trenér Alois Skácel.

Další články