Zde může být vaše reklama.

Proti mistrovi 17. kolo: Sigma hraje doma se Slavií

17. kolo: Sigma hraje doma se Slavií

foto: Petr Pelíšek

03. 12. 2021 - 14:30

Po vysoké a jasné výhře nad Pardubicemi hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc zase doma na Andrově stadionu. Ovšem v 17. kole FORTUNA:LIGY je čeká mnohem těžší soupeř. Na Hanou dorazí pražská Slavia, tedy úřadující český mistr a první tým průběžné tabulky elitní soutěže. Hraje se první prosincovou sobotu s výkopem v 18 hodin. A ochozy budou skoro prázdné, vzhledem k vládnímu zákazu může na stadion maximálně tisíc diváků, tedy v případě Sigmy jen ti, kdo si koupili permanentku.

Sigma předchozí čtyři soutěžní zápasy, tři v lize a jeden v poháru, neprohrála. Navíc ve FORTUNA:LIZE už ukončila období střelecké neplodnosti. A nadto v Plzni ukázala, že ani s nejlepším v tabulce není bez šance a může s nimi bodovat. „Jsem přesvědčený, že se sebevědomí hráčů díky výhrám v poháru a v lize nad Pardubicemi zvýší a že si ho přenesou do těžkého utkání se Slavií. Vítězství jsou pro hráče hnacím motorem a dodávají jim energii. Věřím, že jim to pomůže,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek pro klubový web.

Hanáci by rádi na dobrou formu z předchozích týdnů navázali i v duelu proti mistrovi. „V kontextu předchozích zápasů, které jsme vyhráli, by utkání se Slavií mělo být pomyslnou třešničkou na dortu. Slavia se opět dostala do top formy. Čeká nás těžký protivník, Slavia bude v tomto utkání favorit. Na druhou stranu pro nás jsou tato střenutí výzvou a prověrkou pro výkon mužstva. Na zápas se těšíme. Jen je škoda, že nemůže být přítomno více diváků,“ podotkl Jílek.

Do ochozů může vzhledem k vládnímu zákazu jen tisíc diváků, Sigma tedy pustí jen ty, co mají zakoupenou permanentku, otevře jen hlavní tribunu. A každý návštěvník se musí prokázat potvrzení buď o očkování, v případě mladších osmnácti let také prodělání nemoci Covid nebo testu PCR.

Na zápas proti nejsilnějšímu soupeři nebude Sigma kompletní, prakticky jako celý podzim ji trápí rozsáhlá marodka. Zranění nebo nemocní jsou stopeři Vít Beneš a Václav Jemelka, také obránce Juraj Chvátal. Mimo hru nejspíš stále bude pět útočníků, David Vaněček a Jakub Yunis jsou v rekonvalescenci, Jan Fiala zraněný, Jegor Golenkov už pomalu začal trénovat, naposledy pro zranění chyběl i Pavel Zifčák. A na marodce je stále Martin Hála, nejlepší střelec Sigmy v sezoně.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Slavia Praha se hraje v sobotu 4. prosince od 18.00 (rozhodčí Miroslav Zelinka - Kamil Hájek, Jaroslav Kubr).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Poulolo, Vepřek - Zahradníček, Daněk, Breite, González, Zmrzlý – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Slavia Praha: Mandous - Masopust, Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš, Hromada - Schranz, Stanciu, Olayinka  - Kuchta. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články