Zde může být vaše reklama.

Poslední zápas roku 19. kolo: Sigma hraje doma se Zlínem, chce body

19. kolo: Sigma hraje doma se Zlínem, chce body

foto: Petr Pelíšek

17. 12. 2021 - 17:36

Poslední soutěžní utkání kalendářního roku hrají poslední adventní neděli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu. Za soupeře mají Hanáci Zlín, začíná se v 15.00. A ještě to bude s omezenou kapacitou, nouzový stav a platná opatření končí až týden po zápase.

Sigma minulý týden prohrála v Českých Budějovicích jedna dva brankou z pokutového kopu. A ráda by se s rokem 2021 rozloučila, nadto v domácím utkání, plným bodovým ziskem. „Do utkání půjdeme s velkou vůlí závěr podzimu zvládnout za tři body. Je to poslední podzimní utkání, bodů nemáme na rozdávání, stejně jako Zlín. Je důležité, abychom se s podzimem rozloučili vítězstvím pro klid a práci, která nás čeká. Dost bodů jsme doma poztráceli a povinnost nám velí dát do zápasu maximum,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek pro klubový web.

Hanáci, jako již na podzim tradičně, nejsou v úplně ideálním personálním stavu. Značná část kádru je mimo hru z nejrůznějších důvodů. V rekonvalescenci po zraněních jsou obránce Juraj Chvátal a útočníci David Vaněček s Jakubem Yunisem, zranění jsou záložník Martin Hála, útočníci Jan Fiala, Pavel Zifčák a Jegor Golenkov. A hrát nemůže záložník Pablo González, který má stopku na jeden zápas za vyloučení po dvou žlutých kartách v předchozím dějství ligy.

Do ochozů může vzhledem k vládnímu zákazu jen tisíc diváků, Sigma tedy pustí jen ty, co mají zakoupenou permanentku, otevře jen hlavní tribunu. A každý návštěvník se musí prokázat potvrzení buď o očkování, v případě mladších osmnácti let také prodělání nemoci Covid nebo testu PCR.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC FASTAV Zlín se hraje v neděli 19. prosince od 15.00 (rozhodčí Pavel Orel – Jiří Kříž, Jan Váňa).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Poulolo, Vepřek - Zahradníček, Daněk, Breite, Spáčil, Zmrzlý – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Zlín: Rakovan - Fantiš, Simerský, Vraštil, Procházka - Conde - Reiter, Hlinka, Tkáč, Čanturišvili - Poznar. Trenér Jan Jelínek.

Další články