Zde může být vaše reklama.

Letos naposledy venku 19. kolo: Sigma jede do Karviné

19. kolo: Sigma jede do Karviné

foto: Petr Pelíšek

06. 12. 2019 - 15:35

Fotbalisty SK Sigma Olomouc čeká letošní poslední venkovní mistrovský zápas. V neděli jedou do Karviné, duel 19.kola FORTUNALIGY tam bude začínat ve 14.30. Domácí jsou poslední v tabulce, ale i přesto Hanáky nečeká nic lehkého. Jaké to je hrát proti soupeři ze spodku, o tom se přesvědčili před měsícem ve Zlíně, kde nakonec prohráli.

Sigma má za sebou dvě domácí utkání, ve kterých nedostala branku a získala čtyři body. A v závěru podzimu by v tomto trendu ráda pokračovala. „„Z posledních dvou zápasů podzimu chceme vytěžit maximum, ať se nám potom v zimní přípravě co nejlépe trénuje, ať jsme ve větší pohodě a kluci mají čisté hlavy,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal.

Nedělní soupeř Hanáků je na posledním místě tabulky, změnil trenéra a v posledních kolech proti silným ukázal, že nejde o tým, který body jen tak zadarmo přenechá. „„Byl jsem se podívat na zápas Karviné s Plzní, viděl jsem ji i na Slavií, tam nepodali špatný výkon. Je to velice agresivní mužstvo, dynamické, rychlostní. Kraje mají vemi kvalitní, ať už je to Ba Loua nebo Lingr. Vpředu mají rychlého Petráně. Zmínit musím také šikovného pohyblivého záložníka Bukatu,“ uvedl Látal.

Olomoucký tým nepůjde do zápasu v kompletním složení a plné síle. Mimo hru jsou zranění Martin Nešpor a David Zima, po zdravotních potížích jsou Lukáš Greššák, Ismar Tandir a Milan Kerbr, naposledy proti Liberci doma zápas pro zranění nedohráli Mojmír Chytil a Jakub Yunis. Několik hráčům navíc v týdnu laborovalo s nemocemi. A hrát by neměl ani záložník Václav Pilař, který byl nejspíš za porušení smlouvy vyřazen z kádru.

Utkání MFK Karviná versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 8. prosince od 14.30 (rozhodčí Ondřej Pechanec – Jakub Šimáček, Lucie Ratajová).

Pravděpodobné sestavy
Karviná: Pastornický – Dreksa, Rundič, Čonka – Ba Loua, Smrž, Bukata, Janečka, Lingr – Vukadinovič, Petráň. Trenér Juraj Jarábek.
SK Sigma Olomouc: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Zmrzlý, González, Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.

Další články