Zde může být vaše reklama.

Poprvé doma 2. kolo: Sigma hraje proti Pardubicím

2. kolo: Sigma hraje proti Pardubicím

foto: Petr Pelíšek

30. 07. 2021 - 14:30

Poslední červencovou sobotu čeká tým SK Sigma Olomouc domácí premiéra v novém soutěžním ročníku FORTUNA:LIGY. Hanáci budou hrát v sezoně 2021/22 poprvé pod vedením trenéra Václava Jílka na Andrově stadionu, poprvé to bude na novém trávníku, který prošel během ligové pauzy rekonstrukcí, a to včetně blízkých ploch, které už nejsou oranžové, ale zelené.

Sigma v prvním kole prohrála v Praze se Spartou těsně dva tři, nyní by doma proti Pardubicím ráda zabodovala. Ovšem na Andrově stadionu dobře vědí, že je čeká duel s nepříjemným soupeřem. „Pro mě byly Pardubice asi největším překvapením minulého soutěžního ročníku. Myslel jsem si, že po tom, řekl bych suverénním postupu, budou mít trošku problémy s adaptací v první lize, ale zvládli to skvěle. A i teď v prvním kole s Karvinou ukázaly, že v tom trendu pokračují. Je to velmi kvalitní mužstvo, které je dlouho pohromadě, které chce hrát fotbal, prezentuje se kvalitní konstruktivní hrou. Je to komplexní a nebezpečný tým,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

V týmu mají na začátku sezony na Andrově stadionu pořádnou konkurenci, naposledy na Spartě se do nominace nevešli třeba Mojmír Chytil nebo Martin Nešpor, kteří na jaře patřili k oporám. „Je na každém hráči, jak k tomu přistoupí, my jako trenéři nemůžeme pracovat jen se šestnáctkou osmnáctkou hráčů Nyní je stav takový, jaký je, je tady pětadvacet hráčů do pole. Máme to v tuto chvíli o něco snazší, máme z čeho vybírat. Pro hráče, kteří pak nejsou v nominaci, je to složitější. Ale jsou to profíci, je potřeba, aby tu situaci akceptovali. A ukázali, že patří na hřiště hned od první minuty,“ uvedl Jílek.

Chybět v utkání budou útočník Jakub Yunis, který je v rekonvalescenci po operaci kolena a záložník Lukáš Greššák, který má potíže s třísly. Jinak by měli být všichni další členové týmu v pořádku.

V pardubickém dresu se můžou na Andrově stadionu představit dva odchovanci SK Sigma, jsou to brankář Jakub Markovič a obránce Jiří Sláma. Oba jsou v klubu na hostování, první ze Slavie Praha, druhý ze Sigmy.

Na střetnutí můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády padesát procent kapacity a navíc s testem, očkováním nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. Pro novou sezonu má Sigma dynamickou cenu vstupenek, které jsou tak v předprodeji levnější, než potom před zápasem na pokladnách stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Pardubice se hraje v sobotu 31. července od 16.00 (rozhodčí Tomáš Klíma – Petr Antoníček, Radim Dressler).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, Sedlák, Daněk, Hála  – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Pardubice: Letáček – Sláma, Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka, Beran, Tischler, Cadu – Černý. Trenér Jaroslav Novotný.

Další články