Zde může být vaše reklama.

Začíná ligové jaro 20. kolo: Sigma jede do Jablonce

20. kolo: Sigma jede do Jablonce

foto: Petr Pelíšek

04. 02. 2022 - 14:55

Fotbalistům SK Sigma Olomouc startuje první únorovou sobotu jarní fáze sezóny. Letošní úvodní mistrovský zápas FORTUNA:LIGY hrají v Jablonci od 15 hodin.

Sigma je po podzimu desátá, před zimní pauzou třikrát za sebou nevyhrála. Nachystaná na další cíl sezony by měla být dobře. „Příprava byla velmi krátká, ale jsem s ní spokojený. Nechci přeceňovat ty výsledky, ale našli jsme tam určité opěrné body, které bychom chtěli dál rozvíjet. A pokud se nám to povede, tak věřím, že budeme úspěšní,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Jablonec má pořád sílu. Odehrál dobré zápasy, je fakt, že neměl takovou efektivitu. Odešli Doležal a Čvančara, ale Jablonec na to je schopen reagovat a poradí si. Očekávám velmi těžký zápas. Ale to je pro nás jenom dobře. Ověřili jsme si, že jsme schopni s těžkými soupeři hrát, konfrontovat se s nimi. Takže doufám, že to předvedeme i v Jablonci,“ uvedl Jílek.

Jablonec hrál na podzim evropský pohár a bylo to na úkor postavení v tabulce. Přezimoval totiž třetí od konce, tedy na čtrnáctém místě. „Jablonec má dobré a zkušené hráče, nebude to jednoduché. Myslím, že bude chtít vzestup tabulkou, bude to náročné utkání,“ řekl stoper Sigmy Vít Beneš, který v týmu sobotního soupeře Hanáků zažil nejlepší část své kariéry.

Hanákům bude chybět hned několik hráčů. Ze zdravotních důvodů nejsou na start jara připraveni David Vaněček, Martin Hála, Jakub Yunis, Tomáš Zahradníček, Matúš Macík a Lukáš Greššák.

Jabloneckým budou scházet dva hráči – Michal Surzyn a Jakub Považanec – oba jsou v trestu za žluté karty.

Utkání FK Jablonec versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 5. února od 15.00 (rozhodčí Petr Hocek – Zdeněk Arnošt, Jiří Pečenka).

Pravděpodobné sestavy
Jablonec: Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Krob – Malínský, Kratochvíl, Hübschman, Houska, Nykrín– Silný. Trenér Petr Rada.
SK Sigma Olomouc: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Daněk– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články