Zde může být vaše reklama.

Budou plnější ochozy 22. kolo: Sigma jede do Ostravy, bude derby

22. kolo: Sigma jede do Ostravy, bude derby

foto: Petr Pelíšek

18. 02. 2022 - 15:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají ve 22. kole FORTUNA:LIGY v Ostravě-Vítkovicích proti Baníku. Po delším čase bude mít zápas zase konečně náboj. Ne jen proto, že jde o tradiční derby, ale především vzhledem k razantnímu zmírnění vládního omezení kapacit hlediště. Do ochozů už můžou fanoušci, což v případě Baníku znamená, že dobrá atmosféra je zaručena. Hraje v sobotu od 15.00.

Sigma minulou sobotu doma na Andrově stadionu otočila zápas s Mladou Boleslaví, po brankách Mojmíra Chytila a Ondřeje Zmrzlého vyhráli dva jedna. A rádi by do bodové sbírky přidali nějaký další i nyní na vítkovickém stadionu. „Výhru s Mladou Boleslaví mužstvo potřebovalo. Výkony jsme si pro to šli a tým ukázal, hlavně v posledních pětatřiceti minutách, když se pro nás nevyvíjelo utkání dobře, že opravdu chceme vyhrát,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma.

Hanáky nečeká jednoduché utkání, byť Baník naposledy doma prohrál 2:4 s Teplicemi. „Ta porážka možná vypadá jako překvapivá, ale kdo Teplice delší čas sleduje, tak ví, že se zvedly. Každopádně s námi to bude úplně jiné utkání. Už díky fanouškům. Bude to obrovský rozdíl, oproti tomu, když mohla přijít jen tisícovka. Vzhledem významnosti duelu budou všichni koncentrovaní a výkony budou na sto procent,“ řekl Saňák. „Baník je silný tým, který se v tabulce pohybuje stabilně nahoře. Dokáže vyhrávat utkání, má ve svém středu osobnosti jako Fleišman, Klíma, Lischka. To jsou hráči, kteří drží tým. Ostrava je z pohledu na tabulku favorit. Ale myslím si, že my máme na to poměřit se s každým a věřím, že dosáhneme na úspěch a budeme na Baníku bodovat,“ podotkl.

Hanákům už by nemělo chybět tolik hráčů jako na úplném začátku jara. Mimo tréninkový proces zůstává záložník Martin Hála, v předchozím utkání pro zranění nehrál záložník Jan Navrátil, ani útočníci Jakub Yunis a David Vaněček ještě po zraněních nezasahují do zápasů.

Ani Ostravané nebudou kompletní, jednozápasový trest za čtyři žluté karty má stoper Jaroslav Svozil, odchovanec SK Sigma. Další z odchovanců Sigmy v kádru Baníku, záložník Šimon Falta, by měl být připraven hrát.

Utkání FC Baník versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 19. února od 15.00 (rozhodčí Tomáš Batík – Zdeněk Dobrovolný, Radim Dresler).

Pravděpodobné sestavy
Ostrava: Budinský – Lischka, Chlumecký, Fleišman – Ndefe, Ekpai, Kaloč, Budínský, Falta  – Almási, Klíma. Trenér Tomáš Galásek.
SK Sigma Olomouc: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Daněk– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články