Zde může být vaše reklama.

Potvrdí výhru z venku? 26. kolo: Sigma hraje doma proti Liberci

26. kolo: Sigma hraje doma proti Liberci

foto: Petr Pelíšek

18. 03. 2022 - 13:43

Před letošní první reprezentační přestávkou hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. V neděli mají v utkání 26. kola FORTUNA:LIGY za soupeře Slovan Liberec, výkop je v 15.00.

Pro Sigmu jde o mimořádné důležité utkání. Je v tabulce na 10. místě, má třicet bodů. O tři méně, než Liberec, který v pořadí uzavírá elitní šestku. Což je meta, na kterou by Hanáci do konce základní části FORTUNA:LIGY rádi dosáhli. „Po Karviné se v týmu nálada zvedla Na vítězství jsme dlouho čekali, potřebovali jsme ho. Efekt zafungoval, i v tréninkovém procesu to bylo vidět. Jenom doufám, že to nebyla jedna vlaštovka a že vítězství dokážeme potvrdit v domácím prostředí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Nedělního soupeře může Sigma v případě výhry bodově dorovnat. „Liberec vnímám tak, že po počáteční nejistotě došlo ke stabilizaci, Výkony i výsledky to dokazují. Přijede mužstvo velmi kvalitní, v dobrém rozpoložení po dvou výhrách v řadě. Pro nás je o to větší motivace se s ním poměřit,“ řekl Jílek. „V posledních zápasech byl velmi dobrý Christian Frýdek, zvedal výkonnost celého týmu. Hodně se v poslední době mluví o Tiéhim. Oba jsou to silní středoví hráči. Dalším atributem, který Liberec posouvá je velká pracovitost,“ podotkl.

Trenér Jílek opět má k ruce kompletní kádr. Mimo hru jsou vzhledem k zdravotnímu stavu záložníci Jan Sedlák a Martin Hála. Naposledy před týdnem v Karviné nehrál středopolař Pablo González a pro zranění musel odstoupit Jan Navrátil, střelec vítězné branky. „Co se týče našeho kádru, máme tam drobné šrámy. K dispozici nebudou Honza Sedlák a ani Martin Hála. U ostatních doufám, že se dají dohromady. Věřím, že budeme mít co nejširší možnosti a že vybereme tu správnou jedenáctku,“ poznamenal trenér Sigmy.

Na zápas už může být vyprodáno, vládní zákazy skončily, na všechny akce, tedy i fotbal, už se může podle libosti.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Slovan Liberec se hraje v neděli 20. března od 15.00 (rozhodčí Pavel Orel – Matěj Vlček, Jakub Bureš).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Daněk– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Liberec: Knobloch – Plechatý, Fukala, Purzitidis – Koscelník, Gebre Selassie, Tiéhi, Mikula – Tupta, Frýdek – Rondič. Trenér Luboš Kozel.

Další články