Zde může být vaše reklama.

Reprepauza skončila 27. kolo: Sigma jede do Uherského Hradiště

27. kolo: Sigma jede do Uherského Hradiště

foto: Petr Pelíšek

01. 04. 2022 - 16:00

Po reprezentační přestávce se opět rozjede fotbalová FORTUNA:LIGA. Do finiše půjde základní část, ještě se budou hrát čtyři kola. A budou nadmíru důležitá pro tým SK Sigma Olomouc. Hanáci jsou ve hře o první šestku, první dubnovou sobotu je čeká zápas v Uherském Hradišti proti 1. FC Slovácko.

Olomoučtí jsou aktuálně na sedmém místě tabulky, mají třiatřicet bodů, jen jeden jim chybí do první šestky. Posunout se tam můžou už nyní, stačí k tomu uhrát dobrý výsledek v Uherském Hradišti. Což nebude lehké, jelikož 1.FC Slovácko prožívá skvělou sezonu, je na čtvrtém místě, nadto se probojovalo do finále domácího poháru. „Reprezentační přestávku jsme chtěli využít k dobití baterek. Někteří hráči však byli nemocní, někteří odjeli na reprezentace, byly tam i lehké zdravotní šrámy. Další šli zase pomoci béčku. Věřím, že na zápas se Slováckem jsme ale dobře nastavení,“ řekl Milan Kerbr, asistent trenéra SK Sigma. „Slovácko postoupilo do finále poháru a už to svědčí o jeho vysoké kvalitě. Pod trenérem Svědíkem šel jejich tým v posledních letech hodně nahoru. Mají zkušený tým doplněný o dravé mladíky. To, kde v tabulce jsou, není náhoda,“ podotkl.

Hanáci by rádi získali nějaký ten bod. Kudy k tomu vede cesta? „Myslím, že by na Slovácko měly platit rychlost, důraz, rychlé protiútoky a to, abychom se tlačili za gólem. Víme, že to nebude jednoduché. V defenzivě mají zkušené hráče jako Hofman nebo Kadlec. Věříme, že budeme bodovat. Pokud by se to podařilo, tak bychom se uklidnili a mohlo by se nám lépe dýchat. Chceme se udržet co nejvýš, minimálně ale zůstat v prostřední skupině,“ uvedl Kerbr.

Sigma nebude opět úplně kompletní. Marodka už se v zásadě vyprázdnila, ale scházet budou, vzhledem k zdravotnímu stavu, záložníci Martin Hála a Pablo González, také stoper Florent Poulolo.

Utkání 1.FC Slovácko versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 2. dubna od 15.00 (rozhodčí Jan Petřík – Jiří Kříž, Lukáš Matoušek).

Pravděpodobné sestavy
1.FC Slovácko: Fryšták – Šimko, Daníček, Hofmann – Reinberk, Sadílek, Ljovin, Havlík, Tomič – Jurečka, Šašinka. Trenér Martin Svědík.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Zahradníček, Breite, Greššák, Navrátil, Daněk – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články