Zde může být vaše reklama.

Lídr hraje na Hané 28. kolo: Sigma má doma Plzeň

28. kolo: Sigma má doma Plzeň

foto: Petr Pelíšek

08. 04. 2022 - 16:00

Nejtěžší možný soupeř čeká v sobotu fotbalisty SK Sigma Olomouc. V duelu 28.kola FORTUNA:LIGY hrají Hanáci doma na Andrově stadionu proti Viktorii Plzeň, tedy aktuálně prvnímu celku tabulky, který má na jaře pořádnou formu. Začínat se bude v 16.00.

Olomoučtí stále bojují o posun do první šestky, k tomu potřebují nutně bodovat. Což v duelu proti Plzni, která pravidelně boduje, a to i v zápasech, kdy se jí zrovna herně nedaří zrovna ideálně, nebude lehký úkol. „Na podzim jsme v Plzni remizovali, ale univerzální návod na úspěch proti ní nemá asi nikdo. Plzeň je na špici ligy a sílu ukazuje zápas co zápas. Nicméně utkání nám tehdy vyšlo a jsou tam inspirativní věci, které budeme chtít zopakovat i doma,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „S obranou jsme v poslední době velké problémy neměli, moc branek neinkasujeme. Úspěch je dobrou defenzivou podmíněn. My se ale musíme daleko víc zaměřit na ofenzivu. Naše nebezpečnost v posledních zápasech byla nízká. Pokud chceme pomýšlet na body, tak nějakou branku potřebujeme vstřelit,“ podotkl.

I přes jasně dané rozpoložení sil se Hanáci samosebou předem nevzdávají, budou bojovat o bodový zisk, protože je jasné, že ten lze uhrát s každým. „Plzeň bude velký favorit, ale budeme chtít udělat maximum, abychom tři body sebrali my. Sami nejsme v situaci, že bychom měli definitivu. Přistupujeme k utkání zodpovědně,“ uvedl kouč Jílek.

Sigma si bude muset dát pozor na silné ofenzivní plzeňské hráče. „Beauguel a Chorý, to je obrovská síla, což ukázali naposledy proti Slavii. Byl to důležitý faktor, který vedl k vyrovnání. Potřebujeme, aby hráči měli co nejmíň prostoru a dostávali se co nejméně do šestnáctky. Jejich nebezpečnost je obrovská. Jejich figura a fyzická zdatnost jsou ve spojení s kvalitním centrem těžko bránitelné. Proto tomu budeme chtít co nejvíc zabránit,“ řekl Jílek.

Sigma nepůjde do utkání proti lídrovi v kompletním složení, na marodce jsou stoper Florent Poulolo, plus záložníci Martin Hála, Jakub Matoušek a Jiří Spáčil. Jinak by měl mít trenér Václav Jílek všechny další hráče k dispozici.

Ani Plzeň nebude v plné síle, scházet pro zranění bude obránce Filip Kaša, v trestu za vyloučení je záložník Pavel Bucha. V kádru Viktorie jsou dva odchovanci SK Sigma – záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Viktoria Plzeň se hraje v sobotu 9. dubna od 16.00 (rozhodčí Petr Hocek – Kamil Hájek, Jakub Šimáček).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Daněk– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Staněk – Havel, Pernica, Hejda, Santos – Kalvach – Kopic, Mosquera, Holík – Chorý, Beauguel. Trenér Michal Bílek.

Další články