Zde může být vaše reklama.

Tradiční derby 29. kolo: Sigma hraje doma proti Baníku Ostrava

29. kolo:  Sigma hraje doma proti Baníku Ostrava

foto: Petr Pelíšek

23. 04. 2021 - 14:00

Po remízách v úvodních dvou zápasech anglického týdne, doma s Teplicemi (1:1) a v Českých Budějovicích (2:2) čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc na Andrově stadionu střetnutí proti FC Baník Ostrava. Derby se hraje v rámci 29. kola FORTUNA:LIGY v sobotu 24. dubna se začátkem ve 14.00.

„Když něco podceníme, soupeř nás potrestá. Každá chyby v takovém zápase, jaký nás čeká, bude cítit,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Bude to derby, ale zase to bude bez fanoušků. Fotbal je momentálně bez diváků takový smutný, víme, že nám nepomůžou, takže se s tím musím vypořádat,“ podotkl. „Na soupeře se chystáme, chceme se připravit dobře tak, abychom byli schopni v derby vyhrát. Ale víme, že nás čeká těžký soupeř. Bude to vyrovnaný zápas, o chybách, to je pořád stejné,“ řekl Látal.

Sigmě už se pomalu marodka vyprazdňuje, ale zase nebude kompletní. Mimo hru jsou Lukáš Greššák a Jakub Yunis, ti do konce sezony, nemocní Martin Hála a Tomáš Zahradníček. „S tím trošku bojujeme, věřím, že se někdo uzdraví. Musíme také uvažovat nad tím, abychom rozložili síly, protože pak nás ve středu čeká důležitý pohárový zápas doma proti Slavii. Jedeme čtrnáct dní v kuse, program je náročný,“ podotkl Látal.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Baník Ostrava se hraje v sobotu 24. dubna od 14.00 (rozhodčí Ondřej Pechanec – Petr Blažej, Jiří Kříž).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - González, Houska, Breite, Daněk  – Chytil, Zifčák. Trenér Radoslav Látal.
FC Baník Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo, Jánoš, Kuzmanovič, Kaloč, Ndefe - Zajíc. Trenér Václav Daněk.

Další články