Zde může být vaše reklama.

O první šestku 29. kolo: Sigma hraje s Hradcem v Boleslavi

29. kolo: Sigma hraje s Hradcem v Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

16. 04. 2022 - 11:55

V předposledním kole základní části FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc výjezd do Mladé Boleslavi. Právě tam hrají svá domácí utkání FC Hradec Králové. Pro Hanáky jde o důležité utkání. Mají totiž ještě naději na posun do první šestky, tam se mohou dostat právě na úkor svého nedělního soupeře. Výkop zápasu je v 17.00.

Olomoučtí potřebují zabodovat naplno, jen to jim dává před středečním domácím zápasem proti Spartě ještě naději na posun do první šestky tabulky. Naposledy minulý víkend Sigma doma vybojovala bod s Plzní. „Ceníme si toho, že jsme proti Plzni zvládli zápas vyrovnat. Posledních třicet minut bylo z naší strany velmi dobrých, nicméně už je to historie, teď už se soustředíme na Hradec,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma. „Jelikož se chceme poprat o šesté místo, tak nám povinnost velí zápas s Hradcem vyhrát. Dá se říct, že je to přímý souboj. Hradec má výborné trenéry, poctivý tým, který je na výši z hlediska organizace hry,“ podotkl.

Lehký duel to pro Sigmu nebude, její nedělní soupeř je v dobré formě, jako nováček má výtečný bodový zisk, může tedy dál hrát s čistou hlavou.  „Často Hradečtí hrají v rozestavení tři čtyři tři. Je to hodně fyzický, soubojový styl, nebojí se faulů. Je to nepříjemný soupeř. Stěžejními postavami jsou jednoznačně Jakub Rada a Adam Vlkanova. Týmu dávají kvalitu ve hře jeden na jednoho i v takové té herní chytrosti,“ uvedl Saňák.

Sigma nebude opět úplně kompletní. Marodka už se v zásadě vyprázdnila, ale scházet budou, vzhledem k zdravotnímu stavu, záložníci Martin Hála a Jakub Matoušek, plus obránce Juraj Chvátal, který je v trestu na jeden zápas za čtyři žluté karty. „Zdravotní stav je adekvátní blížícímu se závěru sezony. Jsou tam drobné šrámy, ale snažíme se na tom pracovat, abychom byli co nejlépe připravení na zápas,“ řekl Saňák.

Utkání FC Hradec Králové versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 17. dubna od 17.00 (rozhodčí Dalibor Černý – Ivo Nádvorník, Petr Líkař).

Pravděpodobné sestavy
FC Hradec Králové: Vízek –Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Rada, Novotný – Rybička, Kubala, Vlkanova. Trenér Miroslav Koubek.
ZK Sigma: Macík – Zahradníček, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Zifčák, Breite, Greššák, Navrátil, Daněk – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Další články