Zde může být vaše reklama.

Končí základní část 30. kolo: Sigma hraje doma proti Spartě

30. kolo: Sigma hraje doma proti Spartě

foto: Petr Pelíšek

19. 04. 2022 - 14:55

Ve 30.kole FORTUNA:LIGY nastoupí fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Spartě Praha. Hraje se netradičně ve středu od 18.00. Zápas je posledním v základní části, pak bude následovat nadstavbová. A v té čeká Hanáky, bez ohledu na středeční výsledek, účast ve střední skupině, nebudou tedy hrát ani o titul, ani o záchranu.

Naposledy v neděli hrála Sigma v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové. Soupeři podlehla nečekaně hladce nula a tři a trenér Václav Jílek se zlobil. „Někteří hráči předvedli naprosto podprůměrné výkony. Když je předvedou dva, tři hráči, tak se to schová. Ale když už šest, sedm lidí, tak se s tím těžko něco dělá. Byli jsme všude druzí a kondičně jsme zaostávali. Náš výkon nesnesl ligové parametry,“ řekl Jílek. „Asi je to lepší, že nemáme po zápase s Hradcem před sebou nějaký dlouhý týden a naopak je tady příležitost rychle výkon odčinit s takovým soupeřem. Hodnocení jsme si udělali a proti Spartě budeme chtít ukázat, že šlo o ojedinělý výpadek,“ podotkl.

Výkon budou muset Olomoučtí razantně zlepšit. „V první řadě musíme být pohybově mnohem lépe připravení než proti Hradci a přidat daleko více kvality a odvahy v útočné fázi. Každé mužstvo v naší lize je porazitelné. Ukazuje se to ve výsledcích pravidelně. Sparta se nachází v dobrém rozpoložení, dotáhla se k čelu a oživila naději na zisk titulu. Přijedou asi v pohodě. Na druhou stranu nám se v zápasech proti silným soupeřům dařilo, tak věřím, že to ve středečním utkání potvrdíme,“ uvedl Jílek.

Absencím se tým SK Sigma nevyhne ani tentokrát. Mimo hru jsou pro zdravotní stav stoper Florent Poulolo, také záložníci Martin Hála, Jiří Spáčil a Jakub Matoušek. „Pořád bojujeme s absencemi. Někteří hráči jako třeba Daněk už se k nám zase přidali, ale byl tam tréninkový výpadek, tak uvidíme, na kolik minut budou případně připraveni,“ řekl Jílek.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Sparta Praha se hraje ve středu 20. dubna od 18.00 (rozhodčí Tomáš Klíma – Jiří Kříž, Matěj Vlček).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma: Macík – Chvátal, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Zifčák, Breite, Greššák, Navrátil – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Sparta Praha: Heča - Sáček, Vitík, Hancko, Krejčí I - Pešek, Pavelka, Krejčí II, Dočkal, Hložek - Čvančara. Trenér Pavel Vrba.

Další články