Zde může být vaše reklama.

Po poháru nyní v lize 31. kolo: Sigma hraje zase doma se Slavií

31. kolo: Sigma hraje zase doma se Slavií

foto: Petr Pelíšek

08. 05. 2021 - 10:00

Podruhé během jedenáctí dnů hrají fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Slavii Praha. Po pohárovém čtvrtfinále půjde nyní o duel 31. kola FORTUNA:LIGY. A shodou okolností se stejným hlavním rozhodčím, opět bude pískat Emanuel Marek. Hraj se v neděli od 17 hodin.

V poháru Sigma prohrála se Slavii hladce 0:3. Pražané se mezi tím stali potřetí v řadě ligovým šampionem, k tomu vytvořili český rekord v neporazitelnosti v elitní soutěži. Hanáci už v zásadě o nic nehrají, jen o čest a o to, aby si před novou sezonou vyzkoušeli v akci některé z mladých hráčů. „Chceme vidět další mladé hráče, jsou před námi čtyři zápasy, určitě dostanou šanci Fiala a Slaměna, jsou tam mladí kluci z devatenáctky. Ať se ukážou, jestli na ligu mají nebo ne,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Slavia už má své jisté, ale chce sezonu dohrát se ctí a maximálním bodovým ziskem. „Získali jsme definitivně titul, dotáhli jsme šanci, kterou jsme měli. Máme tři tituly v řadě. Měl jsem to v hlavě celou dobu a některá rozhodnutí v sezoně směřovala k tomuto cíli. Šancí dokázat něco takového moc není,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský pro klubový web. „Venkovní zápasy jsou nevyzpytatelné. Sezona byla svým způsobem unikátní, tak by bylo dobré to dotáhnout do konce. Ale hráči jsou samozřejmě přetížení, odjedou snad den po konci ligy na kemp před EURO, pak se hned vrací a je zase liga a kvalifikace do Ligy mistrů,“ podotkl Trpišovský.

S pražským týmem přijedou podruhé v krátké době zpět do Olomouce také odchovanci SK Sigma stoper David Zima a záložník Petr Ševčík, kteří coby opory Slavii patří také do národního týmu.

Sigma půjde do utkání bez dvou hráčů, dlouhodobě na marodce jsou záložník Lukáš Greššák a útočník Jakuby Yunis.

Na střetnutí už můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády jen deset procent kapacity a navíc s testem, očkování nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. V praxi to ovšem znamená, že Sigma může pustit do ochozů jen permanentkáře. Ti, kteří nejsou očkovaní nebo po nemoci, se můžou v sobotu od 10 do 15 hodin očkovat na venkovním parkovišti u Šantovky, před zápasem v neděli pak v tělocvičně SK Sigma na Andrově stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus SK Slavia Praha se hraje v neděli 9. května od 17.00 (rozhodčí Emanuel Marek – Jan Paták, Michal Novák).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý - González, Houska, Breite, Daněk  – Chytil, Zifčák. Trenér Radoslav Látal.
Slavia Praha:  Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš – Ševčík, Hromada, Stanciu, Oscar – Tecl. Trenér Jindřich Trpišovský.

Další články