Zde může být vaše reklama.

Naposledy doma 33. kolo: Sigma hraje proti Mladé Boleslavi

33. kolo: Sigma hraje proti Mladé Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

22. 05. 2021 - 14:00

Poslední domácí zápas v soutěžním ročníku 2020/2021 FORTUNA:LIGY budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc tuto neděli. Za soupeře budou mít na Andrově stadionu Mladou Boleslav. A půjde také po poslední domácí utkání pro trenérské duo Radoslav Látal – Jiří Neček i pro záložníka Davida Housku. Těm s koncem sezony skončí smlouvy a dál už v klubu působit nebudou.

„Určitě, bylo by příjemné se se sezónou rozloučit vítězstvím v domácím prostředí. Dlouho jsme doma nevyhráli. Pro to, abychom se mohli rozloučit výhrou, uděláme maximum, i když víme, že nás čeká těžký soupeř, jehož kvalita se na jaře hodně zvedla,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Mladá Boleslav měla na začátku jara nepříjemnost v podobě pohybu v pásmu sestupu, ale rychle z nebezpečných vod vystoupala nahoru. Nadto již nyní dokáže být velmi nepříjemná, naposledy doma sehrála devítigólovou přestřelku se Spartou. „Boleslav má v kádru spoustu hráčů, kteří proti Spartě nenastoupili. Někteří jsou zranění, někteří měli stopku. Silnou stránkou Boleslavi jsou její krajní hráči, například Skalák či Zmrhal, jsou nadstandardní. A zmínit musíme také Malinského. Všechny posty mají zdvojené, a navíc jsou to opravdu dobří fotbalisté. Uvidíme, s čím k nám dorazí,“ podotkl Látal.

Sigma má v závěru ligy zaplněnější marodku. Mimo hru je hned několik členů kádru, jistě nenastoupí Lukáš Greššák, Michal Vepřek, Jakub Yunis a Martin Sladký, v týdnu nemohlo naplno trénovat ještě několik další hráčů.

Na střetnutí už můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády dvacet procent kapacity a navíc s testem, očkování nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. V praxi to ovšem znamená, že Sigma může pustit do ochozů jen permanentkáře. Ti, kteří nejsou očkovaní nebo po nemoci, se můžou testovat před zápasem v neděli v tělocvičně SK Sigma na Andrově stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 23. května od 17.00 (rozhodčí Ondřej Cieslar – Milan Flimmel, Vít Melichar).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Poulolo, Hála - Zahradníček, Chytil, Breite, Slaměna, Daněk  – Nešpor, Zifčák. Trenér Radoslav Látal.
Ml. Boleslav: Šeda – Douděra, Řezník, Šimek, Preisler  – Skalák, Dancák, Matějovský, Zmrhal – Škoda, Jiří Klíma. Trenér Karel Jarolím.

Další články