Zde může být vaše reklama.

Tradiční závod 40. ročník Mistrovství Evropy Ecce Homo se blíží

40. ročník Mistrovství Evropy Ecce Homo se blíží

foto: ecccehomo.cz

19. 05. 2021 - 14:00

Poslední víkend v květnu se uskuteční 40. ročník ME Ecce Homo. Ten se měl původně konat již vloni, ale koronavirová situace v Česku tomu bohužel zabránila. Letos se pořadatelé rozhodli si tento závod nenechat vzít a uspořádat ho i za cenu několika různých opatření.

„Je jistotou, že se neobejdeme bez testů a respirátorů, dezinfekcí, rozestupů a dalších nařízení, ale děláme vše proto, abychom závodu samotnému neubrali na kráse,“ píše se na oficiálním webu populárního závodu.

Vzhledem k současné situaci nejrůznějších omezení zatím nelze říct, jestli budou moci být kolem trati diváci nebo nikoliv. „Zatím je situace stejná jako na MČR, tedy bez diváků. Spoléháme však na rozvolnění, která nás v České republice čekají. Připravujeme obě verze závodu a v případě, že se podaří závod uskutečnit za přítomnosti diváků, jsme víceméně na většinu organizačních záležitostí schopni zareagovat a připravit pro diváky vše, na co jsou zvyklí,“ dodávají organizátoři

Ecce Homo 2021 se koná nejen jako Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, ale také jako Autoklub MČR, Česká Trofej ZAV, Mistrovství Rakouska a FIA Championship v závodech historických automobilů do vrchu.

Další články