Zde může být vaše reklama.

Houska zase na Hané 6. kolo: Sigma hraje doma proti Jablonci

6. kolo: Sigma hraje doma proti Jablonci

foto: Petr Pelíšek

28. 08. 2021 - 11:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát po jasné výhře ve Zlíně zase doma. Duel 6. kola FORTUNA:LIGY proti Jablonci mají na programu netradičně v neděli, začínat se bude v 16.00. Pak nejvyšší soutěž čeká první reprezentační přestávka v sezoně.

Sigmu má v úvodu sezony vynikající ofenzivu, dává jeden gól za druhým, ba co víc, většinou jde o krásné góly po povedených akcích. To Hanákům zajistilo po prvních pěti kolech ligy šestou příčku s tím, že mají navíc ještě zápas k dobru. Jablonec se v úvodu ligy spíše soustředil na evropský pohár, ve kterém se mu podařilo dostat do základní skupiny, v ligové tabulce je jedenáctý.

Za olomoucké soupeře se v neděli na Andrově stadionu představí hned několik odchovanců SK Sigma. Již mnoho let je oporou Jablonce útočník Martin Doležal, v této sezoně se k němu přidali obránce Michal Surzyn a záložník David Houska. Za Jablonec také hraje už druhou sezonu středopolař Václav Pilař, přestoupil tam poté, co byl na Hané vyřazen z kádru.

Chybět v utkání bude útočník Jakub Yunis, který je v rekonvalescenci po operaci kolena, mimo hru je také záložník Lukáš Greššák. V posledních týdnech v olomoucké sestavě vzhledem ke zdravotním potížím scházeli také stopeři Roman Hubník a Vít Beneš, také obránce Radek Látal.

Na střetnutí můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády padesát procent kapacity a navíc s testem, očkováním nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. Pro novou sezonu má Sigma dynamickou cenu vstupenek, které jsou tak v předprodeji levnější, než potom před zápasem na pokladnách stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Jablonec se hraje v neděli 29. srpna od 16.00 (rozhodčí Ondřej Berka – Ivo Nádvorník, Michal Novák).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, Sedlák, Daněk, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Kubista, Zelený, Surzyn – Hübschman – Malínský, Martinec, Houska, Pilař– Doležal. Trenér Petr Rada.

Další články