Zde může být vaše reklama.

Restart ligy 7. kolo: Sigma jede do Mladé Boleslavi

7. kolo: Sigma jede do Mladé Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

11. 09. 2021 - 10:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc měli před první reprezentační přestávkou sezony skvělou ofenzivní formu. Dávali jednu branku za druhou a navíc k tomu jednu hezčí, než druhou. A na to by rádi navázali i v restartu FORTUNA:LIGY. V 7. kole je čeká zápas v Mladé Boleslavi, hraje se v neděli od 16 hodin.

Trenér Václav Jílek se musel v pauze obejít bez reprezentantů, na srazech národních týmů byli stoper Václav Jemelka, záložník Kryštof Daněk a útočník Jáchym Šíp. „Všechny reprezentanty máme k dispozici od pátku. Nebylo tedy tolik času pracovat s kompletním týmem směrem k nadcházejícímu zápasu. Především je ale důležité, že se všichni vrátili zdravotně v pořádku a s poměrně dobrým herním vytížení,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek pro klubový web.

Hanáci by rádi navázali na skvělou formu a věří, že přestávka je nezastaví. „V takovém rozpoložení bychom raději hráli. Na druhou stranu je to dané a nijak to neovlivníme. Nemá smysl se tím zaobírat. Věřím, že se nám povede navázat na výkony před reprezentační pauzou,“ podotkl Jílek.

Boleslav je ovšem nebezpečný soupeř, což si na Andrově stadionu velmi dobře uvědomují. „Myslím si, že bodový zisk Mladé Boleslavi neodpovídá její skutečné síle. Má hodně ambiciózní mužstvo s velkou kvalitou a zkušeností. Disponuje útočnou sílou podpořenou individualitami v podobě Škody nebo Matějovského,“ řekl Jílek.

Scházet v olomoucké sestavě budou dlouhodobí marodi Jakub Yunis a Lukáš Greššák, před pauzou chyběli pro zranění i zkušení stopeři Roman Hubník a Vít Beneš. Hrát už s jistotou nebudou útočník Martin Nešpor a záložník Patrik Slaměna, kteří kádr SK Sigma opustili. Nešpor přestoupil do Jablonce, Slaměna šel hostovat do Vyškova.

Utkání FK Mladá Boleslav versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 12. září od 16.00 (rozhodčí Jan Machálek – Matěj Vlček, Stanislav Pochylý).

Pravděpodobné sestavy
Ml. Boleslav: Halouska – Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Dancák, Matějovský – Skalák, D. Mašek, Ewerton – Škoda. Trenér Karel  Jarolím.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek, Sedlák, Daněk, Breite, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články