Zde může být vaše reklama.

Potvrdí Hanáci formu? 8. kolo: Sigma hraje doma proti Karviné

8. kolo: Sigma hraje doma proti Karviné

foto: Petr Pelíšek

20. 11. 2020 - 14:00

FORTUNA:LIGA se po sedmi týdnech zase vrátí na Andrův stadion. Je po korona pauze i reprezentační přestávce, takže na Hané to zase bude žít fotbalem. I když ještě stále částečně, vzhledem k vládnímu zákazu se pořád musí hrát před prázdnými ochozy. Tým SK Sigma Olomouc hraje v 8. kole doma proti Karviné v sobotu 21. listopadu, výkop je v 16.00.

Sigma uhrála v sedmi kolech čtrnáct bodů, je čtvrtá. A pokud chce nahoře udržet, musím doma s Karvinou zabodovat naplno. Reprezentační přestávku Hanáci využili v maximální míře. „Hodně jsme se věnovali nácvikům, ale i síle, dynamice, kondici, nic jsme nevynechali. Trénovali jsme, i když byl svátek, tak jsme měli dva tréninky, nechtěli jsme nic podcenit,“ řekl asistent trenéra Jiří Neček pro klubový web. „Chtěli bychom potvrdit stoupající formu. Doufám, že se nám to podaří. Výkony Karviné jsou zatím výborné, venku ještě neprohrála, v sobotu to bude hodně důležitý zápas pro obě mužstva,“ podotkl Neček.

Karviné se letos na podzim také daří, získala už dvanáct bodů, je na sedmém místě. „Za to jsme rádi. I v tomto ohledu to bude v sobotu zajímavý vzájemný zápas. Sigma má výhodu domácího prostředí, ale hraje se bez diváků. Vidím to padesát na padesát - určitě do Olomouce nejedeme na výlet,“ řekl trenér Juraj Jarábek pro klubový web. „Podle mě má Sigma i před odchod Jemelky nejzkušenější stoperskou dvojici ve FORTUNA:LIZE – Hubník s Benešem, tady není o čem. V bráně je jistý reprezentant Mandous, který má premiérový zářijový start proti Skotsku. Navíc nyní na posledním srazu kryl záda Vaclíkovi s Koubkem. Obrana Olomouce stojí na pevných základech, k tomu mají kvalitní přechodovou fázi. Všechno víme, musíme se na ně jen dobře nachystat,“ podotkl.

Jeden zápas po restartu už Sigma odehrála, v Uherském Hradišti remizovala s 1. FC Slovácko 0:0. To v základní sestavě scházel záložní David Houska, který ještě nebyl zcela fit po zranění. Což už by mělo být po dalších dvou týdnech v pořádku, takže trenér Radoslav Látal může zvolit mnoho variant, k dispozici má kompletní kádr. Samozřejmě v případě, pokud povinné pravidelné předzápasové testování na koronavirus někoho nevyřadí.

Pokud v sobotu nastoupí útočník Martin Nešpor, bude to jeho kulatý 150. start v české nejvyšší soutěži.

Utkání SK Sigma Olomouc versus MFK Karviná se hraje v sobotu 21. listopadu od 16.00 (rozhodčí Emanuel Marek – Zdeněk Dobrovolný, Lukáš Matoušek).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Breite, Greššák, González - Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Karviná: Neuman – Ndefe, Eduardo Santos, Šindelář, Twardzik – Qose, Herc  – Mikuš, Ostrák, Bartošák – Papadopulos. Trenér Juraj Jarábek.

Další články