Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL A je to! BK REDSTONE má jasnou záchranu

A je to! BK REDSTONE má jasnou záchranu

foto: Petr Pelíšek

30. 03. 2022 - 22:13

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko už můžou začít spřádat plány na nový soutěžní ročník. Kolo před konce sezóny už mají jasnou účast mezi elitou, rozhodli o tom domácí výhrou nad NH Ostrava. Ta se zrodila díky výtečné první čtvrtině, kterou Hanáci vyhráli o dvacet bodů. Pak vývoj utkání bez potíží kontrolovali.

BK REDSTONE vletěl do zápasu s maximálním úsilím a podle toho také první čtvrtině vypadala. Hosté jen těžko hledali, jak by domácí alespoň trošku zbrzdili. A Hanáci vyhráli první desetiminutovku o dvacet bodů. Náskok pak drželi až do konce. Ostrava se sice dokázala zvednout, v poslední čtvrtině stáhla ztrátu na šest bodů, ale Olomoučtí si vítězství vzít nenechali.

„Hráčům jsem před zápasem stále opakoval jen energie, energie, no a tam v první čtvrtině přišla. To bylo rozhodující. Kluci zaslouží absolutorium. Za posledních devět zápasů, vyhráli jsme sedm z nich, to je dobré číslo. Tým si zaslouží obrovský respekt a kredit za všechno, co udělal. Nebylo to lehké, ale jsem rád, že jsme to nakonec zvládli,“ řekl trenér BK REDSTONE Olomouc Miljan Čurovič. „Jsme rád, že jsme tu záchranu potvrdili domácím vítězstvím. Minule venku nás Děčín úplně vygumoval, ale nyní jsme odehráli kvalitní zápas. Záchrana byla těžká,“ podotkl.

BK REDSTONE Olomoucko – NH Ostrava 99:90 (32:12, 57:41, 83:68)

Nejvíce bodů: Kněževič 20, Tomsick 19, Bracey 18 - Radukič 27, Vann 17, Dedek a Heinzl po 12.

Další články