Zde může být vaše reklama.

Talent z SK Sigma Adam Uriča debutoval v repre U 17

Adam Uriča debutoval v repre U 17

foto: fotbal.cz

27. 09. 2021 - 08:57

Česká reprezentace do 17 let v Lotyšsku bojuje v kvalifikaci o postup na evropský šampionát. V prvním duelu zvítězila nad domácím týmem 1:0. Zápas měl i jednoho reprezentačního debutanta, premiérový start si připsal Adam Uriča, hráč SK Sigma Olomouc.

Ofenzivní záložník Adam Uriča byl do národního týmu nominován vůbec poprvé. Trenér Jiří Skála ho jako reprezentačního nováčka nominoval na úvodní fázi kvalifikace Mistrovství Evropy 2022. Na hřiště se dostal Uriča hned v prvním utkání.

V 70. minutě, za stavu 1:0 pro český tým, si splnil svůj sen. „Je to nároďák, jsem rád, že tady můžu být. Je pro mě ctí reprezentovat svoji zemi,“ řekl Uriča pro server fotbal.cz. „Ze začátku jsem byl nervózní, ale pak to ze mě spadlo. Snažil jsem se týmu pomoct dohrát zápas do vítězného konce,“ dodal.

„Doménou Adama je především jeho rychlost, schopnost obejít hráče jeden na jednoho, tahovost a technická vybavenost. I z těchto důvodů jsme ho nominovali na tento sraz a rovněž z těchto důvodů jsme ho poslali jako střídající hráče v utkání s Lotyšskem. Svou rychlostí totiž dokáže vytvořit gólovou situaci pro náš tým,“ uvedl Jan Krajčovič, asistent trenéra reprezentace U17, který Adama vede také jako hlavní trenér v Olomouci.

Adama Uriča je už druhým z rodiny, kdo momentálně nastupuje za národní tým. Ke stabilním členům reprezentace do 19 let patří Adamův o dva roky starší bratr Filip. Ten už za národním tým nastupuje od kategorie U15 a na svém kontě má už 32 mezistátních zápasů v mládežnických reprezentacích. Nyní se dočkal i mladší Adam.

V národním týmu do 17 let Adama Uriču nepřehlédnete, jako jediný totiž nosí mimo hřiště brýle. „Nosím je jen v civilu, při zápase ani při tréninku nemám čočky ani brýle. Mám jen jednu dioptrii, takže zvládám vše úplně v pohodě. Vidím na míč a na všechno. Možná bych na dálku nepřečetl nějaký nápis, ale ve fotbale mě to vůbec neomezuje,“ podotkl šestnáctiletý útočník či ofenzivní záložník. Zdroj: fotbal.cz

Další články