Zde může být vaše reklama.

Mora se chystá na sezonu Ať příště přijde ještě více diváků, řekl Moták

Ať příště přijde ještě více diváků, řekl Moták

foto: hc-olomouc.cz

16. 08. 2021 - 17:14

Hokejisté HC Olomouc mají za sebou tři přípravná utkání. Poslední z nich hráli doma proti Pardubicím, před tisícovkou diváků v řádné hrací době remizovali čtyři čtyř. A trenér Zdeněk Moták mohl být spokojen. Nejen s herním projevem své družiny, ale také proto, že zpět už mohl být šestý hráč Mory v poli, tedy fanoušci. „Ať příště přijde ještě více diváků. Hrajeme teď doma v úterý a ve čtvrtek, přivítáme je,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Jak se vám líbilo utkání proti Pardubicím?
Ale celkem ano. Myslím, že to nebyl vůbec špatný zápas. Výkon nebyl vůbec špatný. Hlavně v první třetině jsme měli dostatek příležitostí, dobře jsme bruslili, dobře kombinovali. Tam byla škoda, že jsme neodskočili do většího vedení. Nebylo to vůbec zlé. Trošku jsme ve druhé po inkasovaném gólu měli problémy, ze kterých jsme se dostali. A skvělé bylo to, že jsme vlastně z nepříznivého stavu dva tři ten stav ještě otočili. Bohužel jsme to neudrželi. Ale myslím, že možná jsme si zasloužili vyhrát, že jsme si vítězství zasloužili, nebyl to ovšem vůbec špatný zápas.

Čtyři vstřelené branky, to je na Moru docela solidní, z druhé strany čtyři inkasované, to je možná i zbytečně hodně.
A tak pořád se bavíme o nějakém přípravném, předzávodním období. Ne o extralize. Potom v sezoně určitě budou zápasy ještě více do obrany, hrány lépe. Takže samozřejmě čtyři vstřelené branky s povděkem kvitujeme, ale jak říkáte, čtyři obdržené, to je také dost, samozřejmě na tom budeme dělat.

Jsou výsledky v přípravě pro vás nějak extra důležité? V předchozím zápase jste prohráli nula šest.
Jestli jste sledoval sestavu, tak v prvních dvou přípravných zápasech jsme hráli v hodně kombinované sestavě. Chceme prostě dát mladým klukům příležitost, aby si to osahali, ten dospělý hokej. Aby zjistili, jak se to má hrát, aby se z toho ponaučili, aby mohli dál pracovat. Takže ten výsledek není až tak důležitý, důležitá je předvedená hra. A ta nebyla vůbec špatná. Pardubice jsou velice silné mužstvo, na sílu soupeře také musíme brát zřetel.

David Krejčí se připojí k týmu později. V jeho případě to nejspíš není nic negativního, nebude to nějaká velká komplikace?
Myslím, že ne. Připravuje se individuálně v Americe. Přijde dostatečně připravený, myslím, že to bude dobré a zapadne do týmu kvalitně.

Jak jste si užil zápas v Plecharéně konečně zase s fanoušky?
Až takový nezvyk to byl. Je to skvělé, že lidé můžou přijít, můžou fandit a my je máme v zádech. Fandili korektně, fandili slušně, fandili dobře. Ať příště přijde ještě více diváků. Hrajeme teď doma v úterý a ve čtvrtek, přivítáme je.

Jak jste zatím spokojený s průběhem přípravy na ledě. Všechno je v pořádku, všechno funguje?
Ano. Důležité je, aby se nám nikdo nezranil. Jsou tam takové mírné oděrky, zraněníčka, která k této době patří. K tomu předzávodnímu období, kdy se hodně bruslí a trpí určité části těla. Nicméně doufáme, že do soutěže půjdeme kompletní, budeme všichni zdrávi a schopní podat co nejlepší výkon.

Další články