Zde může být vaše reklama.

Tradiční akce Atletický klub Olomouc vyhlašoval nejlepší

Atletický klub Olomouc vyhlašoval nejlepší

foto: akolomouc.cz

31. 03. 2022 - 18:37

Po dvou letech se opět uskutečnilo vyhlášení ceny Atlet roku Atletického klubu Olomouc. Po nucené covidové pauze se tak ocenění konečně dostalo ke všem nejúspěšnějším olomouckým atletům a trenérům za období 2020 a 2021.

Vyhlašování proběhlo již tradičně ve sportovním centru Best a bylo zahájeno předsedou klubu Davidem Uhlířem, který ve své řeči především poděkoval všem atletům a jejich rodičům za stálou přízeň klubu i v těžkém období minulých let a krátce také zavzpomínal na svého zesnulého předchůdce Miroslava Hrabala. Ocenění poté převzali nejlepší atleti a atletky z olomouckého oddílu ve všech věkových kategoriích od mladšího žactva až po veterány, včetně sekce zdravotně postižených.

Vyhlašování se bohužel muselo obejit bez několika důležitých členů, kteří si v té době plnili své reprezentační povinnosti. Martina Mazurová v rámci jarní přípravy odcestovala na reprezentační soustředění a Eva Kubíčková se účastnila svého prvního seniorského mistrovství světa v Bělehradě. Alespoň Eva tak všechny účastníky akce pozdravila na dálku přes videohovor a poděkovala všem za velkou podporu, které si při svém debutu na světovém šampionátu moc cení. Její sprinterská kolegyně Lucie Mičunková se vyhlášení atleta roku zúčastnila a převzala si osobně své ocenění za nejlepší juniorku AK posledních dvou let, stejně tak jako trenér obou dívek Robert Novotný, který převzal cenu nejúspěšnějšího trenéra, taktéž za oba dva uplynulé roky.

Olomoučtí atleti jsou se svými trenéry momentálně v přípravné fázi na letní sezónu. První velká akce čeká Atletický klub Olomouc 15. dubna, kdy se ve Smetanových sadech koná 56. ročník Olomoucké dvacítky v chůzi. 8. května se chystá tradiční Velká cena města Olomouce a největší přípravy směřují k červnovým Hrám X. Letní olympiády dětí a mládeže, v jejichž rámci proběhnou atletické závody 28. – 30. června na stadionu TJ Lokomotivy Olomouc právě pod taktovkou olomouckého klubu.

Další články