Zde může být vaše reklama.

Již 16. ročník ČEZ Nadace Czech Open tělesně postižených v atletice

ČEZ Nadace Czech Open tělesně postižených v atletice

foto: atletikaolomouc.cz

12. 07. 2022 - 13:53

O minulém víkendu se konal již 16. r očník ČEZ Nadace Czech Open tělesně postižených v atletice. Přes 230 tělesně postižených sportovců z celkem 10 zemí bojovalo po dva dny o medaile na jednom z největších evropských mítinků pro tyto atlety.

„Je jen málo závodů na světě, které se věnují všem čtyřem kategoriím postižených atletů. Máme zde jak mentálně, sluchově, zrakově tak i tělesně postižené. To je opravdu unikátní závod, který umožňuje propojení všech typů těchto sportovců na jednom hřišti. Letos jsme čekali více zemí, ale měli jsme bohužel spoustu zamítnutých víz, především z Afriky. Také nedorazili borci z Maďarska, jejichž autobus měl cestou vážnou nehodu,“ řekl ředitel závodů Pavel Vrzala.

V Olomouci se objevila kompletní česká paralympijská špička a neztratili se ani olomoučtí závodníci. V domácím dresu získali celkem 14 medailí. Tu nejcennější zlatou získal Dušan Ščambura v oštěpu kategorie F55, který dokázal poslat na vzdálenost 23,19m. Ozdobou byl ovšem světový rekord srbského diskaře Duriče Nebojši v kategorii F55. Nová hodnota je nyní úctyhodných 40,06 m.

Další články