Zde může být vaše reklama.

Dálkař Kratochvíl skvěle! MČR mládeže začalo, už první den přinesl 719 cm v dálce

MČR mládeže začalo, už první den přinesl 719 cm v dálce
Tereza Supová z Dukly Praha se soustředí před startem svého rozběhu na 300 metrů překážek. Foto: -vb-

29. 06. 2019 - 06:01

V pátek odpoledne začalo na olomouckém atletickém stadionu Mistrovství České republiky juniorů a dorostenců na dráze, a hned první den přinesl několik zajímavých výkonů. Na stovce mužů jsme viděli hned dva výkony pod 11 sekund, talentovaný dálkař Kratochvíl skočil 719 cm a ve finále si troufá na 750 cm.

Jedna z nadějí české atletiky, dálkař Tomáš Kratochvíl, bez problémů prošel kvalifikací za 719 cm a těší se na sobotní finále. "Zítra to bude normální závod, šest pokusů, uvidíme jak to půjde. Doufám, že bych mohl skočit okolo 750 cm," uvedl po bezproblémové kvalifikaci atlet Sokola České Budějovice.

Na stovce postoupil do finále juniorů ze svého rozběhu olomoucký sprinter Jan mautner za 11,21, diváci ale viděli hned dva výkony začínající desítkou. ten hodnotnější předvedl časem 10,86 jihlavský talent dorostenec Eduard Kubelík a i on postoupil do finále, samozřejmě jako hlavní favorit.

Mezi dorostenkami se do finále podívá i olomoucká Eva Kubíčková za velmi slušný čas 12,17 sec. i Lucie Mičunková, která byla v rozběhu ještě o dvě setiny lepší. V následném semifinále pak ale Kubíčková předvedla čas 11,98 sec a rázem ze sebe udělala hlavní favoritku finále.

 

 

Další články