Zde může být vaše reklama.

Olomoučí atleti vezou z MČR postižených 22 medailí

Olomoučí atleti vezou z MČR postižených 22 medailí

foto: Atletika Olomouc

25. 08. 2019 - 11:00

V Olomouci proběhl 16. - 17. srpna 2019 mezinárodní mítink zdravotně postižených sportovců Czech Open, jehož součástí bylo také Mistrovství České republiky zdravotně postižených sportovců. I přes velkou konkurenci vybojovali na domácí půdě olomoučtí závodníci 9 titulů mistra České republiky.

Nejúspěšnějším olomouckým atletem byl Martin Kukla, který získal hned dvě zlaté medaile a to v hodu oštěpem a ve vrhu koulí. Dušan Ščambura vybojoval zlato v hodu oštěpem a stříbro v hodu diskem. Pro další zlato si doběhl Jan Moštěk v běhu na 400 m. Lenka Hornová se stala sběratelkou stříbrných medailí, když skončila druhá v hodu diskem, ve vrhu koulí, v běhu na 100 m a v běhu na 200 m. Nejzkušenější olomoucká závodnice, paralympíjská vítězka z Pekingu 2008, Eva Kacanu vybojovala stříbro ve vrhu koulí a v hodu diskem. Michal Rotter pak přidal dvě stříbrné medaile v hodu oštěpem a ve vrhu koulí a jednu bronzovou v hodu diskem. Další bronzové medaile získali ve vrhu koulí Ivana Drapová a Dalibor Cásek. V hodu míčkem dosáhli na bronzové příčky Eva Kvapilová, Jana Hycová a Karolína Stratilová. Adélka Sekyrová získal bronz v hodu kuželkou, Libor Darmovzal pak v hodu oštěpem a v běhu na 50 m také Martin Přichystal. Mítinku se zúčastnil i olomoucký závodník Lukáš Kunc, který soutěžil ve vrhu koulí a v hodu diskem. Bohužel ale žádný cenný kov nevybojoval.

Olomoučtí atleti předvedli skvělé výkony a s celkovým počtem 22 cenných kovů se neztratili ani mezi zahraničními závodníky, kteří se do Olomouce sjeli z 10 zemí z celého světa.

Další články