Zde může být vaše reklama.

Začínají v pátek Basketbalisté BK REDSTONE chtějí do play-off

Basketbalisté BK REDSTONE chtějí do play-off

foto: Petr Pelíšek

13. 09. 2021 - 15:18

Po třech dekádách se zase do srdce Hané vrátil špičkový basketbal v mužské kategorii. V Kooperativa NBL bude hrát BK REDSTONE Olomoucko. A nový klub se netají ambicemi. Jak zaznělo na předsezónní tiskové konferenci, základním cílem je účast v play-off.

Olomoucký basketbalový klub má pro nový soutěžní ročník smělé cíle. „Jsme velice rádi, že se nám podařilo basketbal do Olomouce získat a hrát tady po více než třiceti letech nejvyšší soutěž. Věřím, že se tady bude hrát delší dobu. Za tři čtyři měsíce jsme museli udělat hodně práce. Dá se říct, že jsme všechno společně zvládli. Věřím tomu, že budeme hrát dobrý basketbal a diváci budou na naše zápasy chodit,“ řekl Michal Pekárek, prezident klubu. „Myslím si, že družstvo je poskládáno tak, abychom hráli play-off. To je cíl, za kterým chceme jít. Dali jsme do toho hodně energie,“ podotkl.

„Jsme nováček, chtěl bych poděkovat všem, kteří nám to pomohli uskutečnit. To jsou naši partneři, sponzoři, generálním partnerem je společnost REDSTONE, což je takový žralok ne jenom na Olomoucku. A v tom vidím určité spojení s námi, my se také snažíme být docela draví, snažíme se klub někam posouvat. Máme nové logo, nový název, nové webové stránky, snažíme se být aktivní na sociálních sítích, vidět na eventových akcích,“ řekl Libor Špunda, generální manažer. „Zájem o basketbal registrujeme, viděli jsme to i na přípravných zápasech. Ty jsme z taktických důvodů neproklamovali, přesto při nich bylo hlediště docela zaplněné. Takže věřím, že na první zápas bude vyprodáno a budeme Čajkarénu vyprodávat co nejčastěji. Chceme minimálně play-off, pokud se dostaneme někam dál, bylo by to jen dobře,“ podotkl Špunda.

Hlavním partnerem olomoucký basketbalistů je REDSTONE. „Dlouhodobě podporujeme sport v Olomouci. Ať už je to hokej, fotbal, házená nebo volejbal. V okamžiku, kdy byla taková možnost, že se v Olomouci hraje nejvyšší basketbalová soutěž, tak je naší skoro povinností se do toho nějakým způsobem pustit. Bereme to jako jednu z dalších příležitostí, jak podpořit olomoucký sport. A také jednu z možností, jak se třeba potkáme za pár let v nové odpovídající hale, která ve městě chybí a kterou plánujeme postavit,“ řekl Pavel Vysloužil ze společnosti REDSTONE, která je titulárním partnerem klubu.

Olomoucký klub poskládal nový tým a má za sebou povedenou přípravu. „Máme mladý tým, chceme dávat šanci mladým hráčům, chceme, aby na nás byli diváci hrdí. Budeme hrát agresivně v obraně i v útoku tak, aby na nás mohli být fanoušci pyšní. Víme, že v Olomouci byl před třiceti lety basketbal na špičkové úrovni a to chceme vrátit zpátky. To je také náš cíl,“ řekl trenér Robert Skibniewski. „Příprava byla dobrá. Důležité pro mě je, že jsme se zápas od zápasu zlepšovali a hráli v ní proti silným soupeřům. A věřím, že v sezoně budeme ještě lepší,“ podotkl polský kouč Hanáků.

První zápas sezony hraje BK REDSTONE Olomoucko doma v Čajkaréně v pátek 17. září od 17.00 proti Jindřichovu Hradci. Lístky budou v prodeji za 30, 50 a 70 korun.

Další články