Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE doma prohráli

Basketbalisté BK REDSTONE doma prohráli

foto: Petr Pelíšek

12. 02. 2022 - 22:44

V hodně důležitém utkání nadstavbové části Kooperativa NBL přivítali basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko Jindřichův Hradec a chtěli se v tabulce od svého soupeře odpoutat na rozdíl dvou výher. To se ale nepovedlo. Olomoucko prohrálo 87:99, když selhalo v obraně.

Domácí začali parádně a rychle vedli 7:3, pak se ale zasekli a Jindřichův Hradec toho patřičně využil po sérii devíti bodů v řadě hosté otočili na 7:12 a jejich další nápor zastavil až přesnou trojkou Tomsick bezprostředně po svém nástupu na palubovku. V jenom případě se pak dokonce Hanáci dostali do vedení, jinak ovšem mírně zaostávali a tomu odpovídalo také skóre 19:20 po první desetiminutovce.

Celek BK REDSTONE se opět dostal k nerozhodnému výsledku ve 12. minutě po trojce Sehnala, jinak ovšem dotahoval ztrátu, která se dokonce v 15. minutě vyšplhala na devět bodů – 28:37. Až pak domácí zlepšili práci pod vlastním košem a začali své manko stahovat. Ve dvou případech prohrávali o jediný bod, otočit výsledek se jim do pauzy přesto nepodařilo a v poločase prohrávali 46:49.

Hned na začátku třetí periody Jindřichův Hradec své vedení navýšil sérií čtyř bodů v řadě a byl lepší také v dalších minutách. Po tříbodové akci DuBose už domácí ve 25. minutě prohrávali dvouciferným rozdílem 56:66. o chvíli později dokonce ztráceli dvanáct bodů a pomohli si až v závěru čtvrtiny. Po trojkách Sehnala a Tomsicka udrželi za stavu 69:75 naději na obrat.

Celek Jindřichova Hradce ovšem pokračoval ve výborném výkonu a dlouho držel dostatečný náskok. Dvě a půl minuty před koncem Olomoucko prohrávalo 84:90 a po několika dalších chybách v obraně přišlo o možnost výsledek otočit a muselo se smířit s nečekanou porážkou.

„Od začátku jsme zaostávali. Jako bychom řídili auto s jednou prázdnou pneumatikou. Vždy nám kousek chyběl. Hosté měli více energie, což se ukázalo především pod naším košem. V obraně to byl náš nejhorší dosavadní výkon. Nedokázali jsme soupeře zastavit. Jindřichův Hradec vyhrál naprosto zaslouženě, my jsme si to tentokrát nezasloužili,“ řekl Miljan Čurovič, trenér BK Redstone Olomoucko.

Další články