Zde může být vaše reklama.

Dohrávka 7. kola Basketbalisté BK REDSTONE mistra nepřekvapili

Basketbalisté BK REDSTONE mistra nepřekvapili

foto: Petr Pelíšek

17. 11. 2021 - 22:07

Dohrávku 7. kola Kooperativa NBL hráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko dnes v Nymburku. Bylo to již s novým trenérem, ale bez dvou opor. Hanáci bojovali, ovšem na výhru to nestačilo.

BK REDSTONE poprvé vedl nový trenér Miljan Čurovič, chyběli mu ovšem Filip Halada a Sreten Kněževič. Bylo odehráno sotva sedm minut, když domácí po pěti trojkách a spoustě zásahů zpod koše vedli 27:9 a už tady v podstatě rozhodli o dalším průběhu utkání.

„Když vezmu v potaz, že jsem před třemi dny přišel do Olomouce, jsem se zápasem spokojený. Vím, je to těžké říct, když prohrajete o třicet, že jste spokojený, ale my jsme některé věci, které jsme chtěli odehrát, zvládli. Kluci dodrželi některé zásady, které jsme si vytyčili před utkáním. Dává nám to naději, že můžeme pokračovat v práci. Teď potřebujeme ještě doplnit kádr, uzdravit hráče, kteří nám dnes chyběli, a pak můžeme očekávat lepší výsledky. Za těch několik desítek hodin, které jsem v Olomouci, jsem viděl některé věci v tréninku, které se mi nelíbí, a dneska jsem také při zápase viděl, jaké mají kluci možnosti a rezervy. Jakmile doplníme kádr, budeme konkurenceschopnějším týmem v lize pro další týmy. Nymburk není soupeřem pro naši výkonnostní úroveň. Pro mě nebylo tak těžké skautovat soupeře, protože českou ligu jsem sledovat pravidelně. Mám v Čechách hodně kamarádů a známých. Znám spoustu trenérů, hodně hráčů a doufám, že si brzy tady zvyknu. Češtině rozumím, mluvím slovensky a věřím, že lepší časy pro Olomoucko brzy přijdou. Mám velkou motivaci do práce,“ řekl trenér BK REDSTONE Miljan Čurovič.

„Po půl roce jsem byl zpátky v Nymburce a skoro nic se tu nezměnilo. Jen na lavičce není trenér Amiel a pár hráčů odešlo, jiní přišli. Rád jsem si s bývalými hráči chvíli popovídal. Před několika dny nám odešel trenér a dva hráči ze základní sestavy. Dneska nemohlo kvůli zranění nastoupit několik dalších hráčů. Vzhledem k tomu jsem s výkonem týmu spokojený. Na to, v jaké jsme byli v Nymburce sestavě, jsme bojovali a chvílemi domácím i konkurovali. Myslím, že všichni makali a nebylo to kvůli tomu, že nastoupil nový trenér. Bylo to především kvůli výsledkům. Přeci jen jsme na posledním místě s jednou výhrou. Všichni se snažíme, abychom zase dokázali vyhrávat a posunuli se tabulkou nahoru,“ uvedl Rostislav Jirák, guard BK REDSTONE Olomoucko).

ERA Basketball Nymburk – BK REDSTONE Olomouc 96:63 (33:17, 17:13, 18:12, 28:21)

Nejvíce bodů: Harding 21, Ross a Palyza po 19, Kovář a Tůma po 8, Rivers a Váňa po 7, Benda 5, Kříž 2 - E. Klepač 17, Sehnal 13, Dragovič. Fauly: 23:23. TH: 20/14 - 26/18. Trojky: 10:7. Doskoky: 37:37. Ztráty: 12:22. Zisky: 13:8. Asistence: 23:8. Diváci: 220.

Další články