Zde může být vaše reklama.

Smolný závěr Basketbalisté BK REDSTONE podlehli Sokolům

Basketbalisté BK REDSTONE podlehli Sokolům

foto: Petr Pelíšek

10. 01. 2022 - 08:28

Ani v závěrečném domácím utkání základní části Kooperativa NBL se basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nepovedlo protrhnout smůlu. V tabulce jedenáctí Hanáci prohráli v Čajkaréně s Královskými Sokoly Hradec Králové 71:73, tedy o pouhé dva body.

Televizní utkání odstartoval hradecký Peterka úspěšnou střelou za tři body. První čtvrtina pak probíhala ve vyrovnaném duchu a vedení se několikrát změnilo (16:18). Druhou periodu pro změnu odstartoval trojkou olomoucký Erik Klepač. Pak se však domácí tým dlouhé čtyři minuty netrefil. Avšak o nic slavnější to nebylo ani v útoku Královských sokolů (19:25). Po zbytek poločasu si hradecký tým držel mírný náskok a do šaten odcházel s osmibodovým vedením (31:39).

I třetí čtvrtina začala trojkovou střelou, tentokrát ji trefil hradecký Pešakovič. Ale domácí nenechali Královské sokoly odskočit do výrazného trháku. Po třetí desetiminutovce 51:57. Ano, i do čtvrtice trojka na úvod posledního dějství, když se o ni postaral olomoucký Sehnal. Pak však body ani na jedné straně příliš nepřibývaly. Pět minut před koncem 56:61. Následně se Královským sokolům podařilo odskočit až na + 9 bodů po trojkách Peterky a Pešakoviče. Domácí se však nevzdali. Bod po bodu opět stahovali. 42 vteřin do konce  stáhli na 65:69. Přišly na řadu taktické fauly. Stamenkovič své trestné hody neproměnil a olomoucký Halada v rychlém protiútoku proměnil svou tříbodovou střelu (68:69). Při dalších trestných hodech Stamenkovič napravil předchozí selhání, když proměnil obě šestky. V následném protiútoku však fauloval Vujovič a Feštr oba trestné hody proměnil (70:71) 14 vteřin do konce. Domácí opět faulovali a poslali na šestky hradeckého kapitána Peterku. Ten ukázal pevné nervy, když obě své střely proměnil. Dvě vteřiny před koncem byl zapískán faul Škrancovi. Domácí Nikolič jednu šestku proměnil (71:73). Následně zkusil nahodit střelu o obroučku, aby mělo domácí družstvo šanci doskočit a dorovnat skóre. To se mu však za 2 vteřiny nepodařilo. Královští sokoli vyhráli po dramatické koncovce 71:73.

„Průběh zápasu potvrdil, že naše výkonost se postupně lepší. Opravdu jdeme nahoru. V obraně to bylo hodně dobré, škoda, že se nám v útoku zatím úplně nedaří. Potřebovali bychom dávat alespoň o deset bodů více. Tentokrát to na úspěch ještě nestačilo. Máme dobrý pocit a žádné body. Nesmíme přestat věřit, že se to otočí. Uděláme maximum, aby to v nadstavbě bylo výsledkově lepší,“ řekl Miljan Čurovič, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Další články