Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE vyhráli v Jindřichově Hradci

Basketbalisté BK REDSTONE vyhráli v Jindřichově Hradci

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2022 - 21:27

V Jindřichově Hradci se poprvé představily nové posily BK REDSTONE Olomoucko Fredie McSwain a Daquan Bracey a i s jejich přispěním tým oslavil páté vítězství v sezoně. Svěřenci Miljana Čuroviče vyhráli 77:69 a přiblížili se k záchraně.

Hosté začali lépe a v úvodu pouze v jednom případě pustili soupeře do vedení. V polovině 4. minuty dokonce po koši Mcswaina dokonce odskočili na 12:7, náskok však po chybách na útočné polovině neudrželi a v polovině 7. minuty bylo srovnáno – 14:14. Lvi se dostali do obrátek a po úspěšných střelách z dálky otočili skóre a do druhé části vstupovali s těsným náskokem (23:22).

Ve 12. minutě po chybě Jindřichova Hradce Halada otočil na 26:25 a měli několik šancí svůj náskok navýšit. Dvakrát je zradila koncovka a ve dvou případech komplikovaná rozehrávka. Podobně na tom byli domácí. Proto v 17. minutě Olomoucko vedlo 28:27, přičemž oba dva soupeři dali během pěti minut pouze čtyři body. Až pak se soupeři zlepšili, o kousek lépe na tom byli hráči Olomoucka, kteří po dvaceti minutách vedli 37:34.

Do třetí čtvrtiny vstoupili domácí sérií osmi bodů v řadě. V pravou chvíli ale zabral Vučkovič, ke kterému se přidal Tomsick a právě ten poslal hráče BK REDSTONE do tříbodového náskoku (47:44). Hanáci ještě přidali a ve 26. minutě už vedli 54:45 po trojce Vučkoviče. Chvílemi měli dokonce na své straně náskok jedenácti bodů, v závěru desetiminutovky však polevili v obraně a Jihočeši snížili na 55:61.

Hned po začátku závěrečné části stáhli domácí své manko na čtyři body, šest minut před koncem byli hosté za stavu 68:57 blízko k úspěchu. Hra Jindřichova Hradce se v tu chvíli rozpadla, což Olomoucko dokázalo využít v koncovce, ve které výhru uhájilo.

Další články