Zde může být vaše reklama.

Překvapivý výsledek Basketbalisté BK REDSTONE vypadli z poháru

Basketbalisté BK REDSTONE vypadli z poháru

foto: Petr Pelíšek

24. 11. 2021 - 20:56

Zápas 2. kola Českého poháru měli dnes na programu, jako výplň v reprezentační přestávce, basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Hráli v Novém Jičíně, ale na účastníka druhé nejvyšší soutěže nevyzráli. Prohráli o bod, 89:90 a v poháru končí.

Nový Jičín, který v nedávné historii hrál nejvyšší soutěž a dokonce před dvaadvaceti lety získal titul, ukázal, proč patří do horní poloviny prvoligové tabulky a s favorizovaným soupeřem držel dlouho krok. Na konci 8. minuty sice Olomoucko po koši Erika Klepače poprvé vedlo dvouciferným rozdílem, do konce čtvrtiny se však jeho vedení zmenšilo na 28:21 díky trojce Jakubu těsně před koncem čtvrtiny. Domácí výběr se snažil držet krok také v následující pasáži, přiblížil se ovšem maximálně na rozdíl pěti bodů. Hráči BK REDSTONE se snažili o rychlý přechod do útoku a následné snadné zakončení. Povedené akce ukázali především v rozmezí 16. až 19. minuty a rychle získali vedení 52:36. Koncovku přesto ovládl Nový Jičín a snížil na 43:52 sedmi body v řadě.

Třetí čtvrtina týmu BK REDSTONE absolutně nevyšla. Na začátku druhého poločasu sice Feštr proměnil střelu za tři body, pak ale hosté vypadli z tempa a dovolili soupeři, aby šňůrou osmnácti bodů otočil na 61:55 ve 27. minutě utkání. Hanáci se zlepšili až po oddechovém čase, rychle srovnali a před poslední desetiminutovkou už zase vedli – 71:66. Valaši se ale nevzdali a ve 34. minuty vyrovnali na 77:77 po bodech Kelara a přivedli střetnutí do dramatické koncovky. Vítěze určila až poslední minuta, v jejímž závěru se prosadil domácí Bukovjan a jeho trojka přinesla domácím postup.

Další články