Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Spáčil Bečko Sigmy vybojovalo tři body

Bečko Sigmy vybojovalo tři body

foto: Petr Pelíšek

25. 08. 2019 - 13:20

Béčko SK Sigma Olomouc hrálo dnes ve 4. kole MSFL doma proti Uherskému Brodu. Získalo tři body, ale bylo to napínavé až do konce. Vítězný gól dal exkluzivní střelou střídající Jiří Spáčil. První branku Sigmy vsítil záložník Tomáš Zlatohlávek, který skóroval dosud v každém třetiligovém kole.

Hanáci šli za tříbodovým ziskem hned od začátku. Ovšem na první branku se čekalo docela dlouho, i když velkých šancí bylo dost. Třeba při tutovce Langera už byl gólman překonán, ale obránce vykopl míč letící do brány, stejně dopadla i dorážka Voleského. Až dvě minut před přestávkou si na zadní tyčce po centru zprava dobře počíhal Zlatohlávek a potvrdil střeleckou formu posledních týdnů. Skóroval už ve čtvrtém utkání MSFL v řadě. Klid měl dodat domácím překrásný gól Spáčila z voleje po rohovém kopu, to byla vskutku fotbalová paráda, míč letěl nechytatelně do levé šibenice. Jenže nakonec byl ještě závěr zápasu napínavý a dramatický. Hosté totiž po standardce rozebrali domácí defenzivu a Chwaszcz snížil. Pak se Brod snažil srovnat, Sigma zase přidat třetí gól z brejků, ale stav už se nezměnil.

„Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře. Jedinou vadou bylo to, že jsme z převahy neproměnili více šancí, dali jsme jen jednu branku, v ostatních situacích jsme byli zbrklí. Pak jsme zvýšili ve druhém poločase na dva nula a vypadalo to, že utkání v klidu dohrajeme. Jenže po dalších neproměněných šancích hosté snížili ze standardky, v těch je Brod nejsilnější, umí je dohrávat, což se ukázalo. Potom mladí kluci znervózněli, místo toho, aby to už zkušeně dohráli. Ale to se povedlo, pro hráče to zkušenosti, které potřebují získat,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – Uherský Brod 2:1 (1:0)

Branky: 43. Zlatohlávek, 59. Spáčil – 67. Chwaszcz. Rozhodčí: Richtár – Černoevič, Bebenek. ŽK: Diblík – Pospíšil, Pochylý. Diváků: 100.

SK Sigma B: Mandous – Diblík, Neuer, Zima, M. Galus – Voleský (75. Baďura), Grygar (79. David), Vybíral (57. Spáčil), Langer – Zlatohlávek (46. Chytil), Tandir (63. Grečmal). Trenér Augustin Chromý

Další články