Zde může být vaše reklama.

Další přípravný duel Béčko SK Sigma dalo Frýdlantu šestku

Béčko SK Sigma dalo Frýdlantu šestku

foto: Petr Pelíšek

22. 02. 2020 - 20:46

Třetiligový tým SK Sigma Olomouc B hrál dnes doma na stadionu v Řepčíně přípravný zápas proti Frýdlantu. Vedoucí tým divize sice bojoval, ale přesto na Hanáky nestačil a inkasoval šest branek. Střelcem zápasu byl dvougólový Jáchym Šíp.

Hned ve 3. minutě měl tutovku Grečmal, ale na gól si musel chvíli počkat. To až v 11. minutě skóroval pěknou střelou pravačkou. V první půlce padla ještě jedna branka, po přihrávce Spáčila se prosadil Šíp. Ten dal v 72. minutě třetí branku Sigmy. A o šest minut později se trefil Daněk, v obou případech šlo o povedené střely zpoza šestnáctky. Sedm minut před koncem pak z přihrávky Daňka dal gól Langer. A dvě minuty před koncem uzavřel skóre zápasu bombou po rohovém kopu David.

„Kluci si s chutí zaútočili. Ale soupeř ukázal, že není zvyklý prohrávat a hlavně ze začátku to trošku jiskřilo. Poprvé s námi šli hrát tři kluci, kteří jsou v áčku – Ondra Zmrzlý, Kryštof Daněk a Jáchym Šíp. Ukázali bezesporu velkou šikovnost. U Ondry už to máme prověřené, ti dva mladí to také ukázali. Myslím, že se přidali k našim ostatním hráčům. Pokud jsme byli na míči, tak se těžko chytají, jsou rychlí,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý. „Samozřejmě tato utkání nepřeceňuju. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak i přesto je v tom střetnutí spousta soubojů, spousta situací, ve kterých musejí hrát proti zkušeným hráčům. Takže to jsou pro nás důležité zápasy, je také nutné, aby se hráči učili být trpěliví, naučili se v těch situacích orientovat tak, jak je potřeba, dohrávat je správně. A také každý vstřelený gól je důležitý pro sebevědomí hráče,“ podotkl Chromý.

Znovu v olomouckém dresu se objevil záložník Martin Zedníček. „Vrátil se ze Slovácka. Byl tam na škole a hrál zároveň za dorost. Vzali jsme ho do kádru, přestože by ještě mohl hrát za devatenáctku. Ale tam je momentálně ve středu pole docela přetlak. Je to dorazový hráč, ještě se rozhodneme, jestli půjde někam na hostování už do mužské soutěže, nebo zůstane,“ uvedl Chromý.

SK Sigma Olomouc B – Frýdlant 6:0 (2:0)

Branky: 40. a 72. Šíp, 11. Grečmal, 78. Daněk, 83. Langer, 88. David.

SK Sigma B: Trefil (69. Obzina) – Langer, David, Neuer, Zmrzlý – Grečmal (75. Beňa), Spáčil (62. Zedníček), Grygar, Daněk, Šíp – Baďura (69 Vybíral). Trenér Augustin Chromý.

Další články