Zde může být vaše reklama.

První zápas přípravy Béčko SK Sigma doma remizovalo s Opavou B

Béčko SK Sigma doma remizovalo s Opavou B

foto: Petr Pelíšek

11. 07. 2020 - 12:50

Třetiligové béčko SK Sigma Olomouc sehrálo dnes doma na hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu přípravné utkání proti SFC Opava B. Duel skončil nerozhodně jedna k jedné, když obě branky padly v prvním poločase.

Za stálého a vytrvalého deště měla Sigma více šancí, ale proměnila jen jednu, když deset minut před pauzou po přihrávce Baďury přehodil vybíhajícího brankáře Šidlík. Hosté srovnali dvě minuty před přestávkou z penalty. Ve druhé půlce měli Hanáci dost možností dát vítěznou branku, ale nepovedlo se to ani Malackovi, který trefil břevno.

„Nebylo to špatné utkání vzhledem k tomu, že jsme teď docela potrénovali. Ve čtvrtek jsme měli ve dvou fázích terén a rychlostní vytrvalost. Takže bylo jasné, že hráči nejsou v optimu. Navíc nastoupili kluci, kteří nehráli zápas v podstatě skoro půl roku, což také bylo trošku znát chvílemi. Nicméně kluci to odjezdili. Ukazuje se, že někteří mladí hráči si to musejí vyzkoušet a projít si některými chybami. Z toho byla třeba situace, po které soupeř proměnil pokutový kop. Díky tomu jsme nevyhráli. A také pro to, že jsme neproměnili šance a nedotáhli do finále mnoho útočných akcí. A chyběla nám častější střelba, což je poslední dobou taková slabost všech týmů Sigmy. Strašně dlouho trvá, než se rozhodneme, že vystřelíme. A střílíme málo. To tam prostě chybí. Zvlášť na takovém terénu, jaký byl dnes, když pršelo, to je pak každá střela nebezpečná,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý. Jeho tým hraje v přípravě jeden zápas za druhým, samé anglické týdny. „Chceme, aby mladí hráči měli co nejčastější konfrontaci s mužskými soupeři a co nejdříve si zvykli. I dnes bylo vidět, že hráči, kteří vypadali v tréninku výborně, byli překvapení, jak moc jim to nejde. A naopak. Zápas je prostě o něčem jiném, než trénink,“ podotkl Chromý.

Další zápas hraje SK Sigma B v úterý 14. července doma proti Šumperku (17.00, hřiště č. 2 Androva sportovního areálu).

SK Sigma Olomouc B – SFC Opava B 1:1 (1:1)

Branka: 35. Šidlík.
SK Sigma B: Gröger (46. Obzina) – Grečmal, Bednár (46. Pavelka), David (60. Neuer), M. Galus (46. Beňa) – Vybíral (60. Zlatohlávek), Langer, Hausknecht (46. Spáčil), Grygar, Šidlík (46. Malacka) – Fiala (30. Baďura). Trenér Augustin Chromý.

Další články