Zde může být vaše reklama.

Skvělí Daněk a Šíp Béčko SK Sigma konečně zabralo, odnesl to Hlučín

Béčko SK Sigma konečně zabralo, odnesl to Hlučín

foto: Petr Pelíšek

13. 09. 2020 - 15:58

Fotbalisté SK Sigma Olomouc B po čtyřech kolech opět dokázali bodovat naplno. A přišlo to v pravý čas, béčko už bylo v nebezpečných pozicích spodku tabulky. Dnes na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu porazilo v 6. kole (7. hraném) MSFL Hlučín, dosavadního lídra tabulky. Vítěznou branku dal v předposlední minutě Radič z penalty za faul na Daňka.

Béčko šlo do zápasu posíleno o osm hráčů prvoligového kádru, takže chvíli trvalo, než si domácí sestava trošku sedla a všechno začalo fungovat tak, jak by mělo. No a hosté toho využili. Začátek měl Hlučín povedený a v 17. minutě šel do vedení poté, co Sigma nechala trošku prostoru na pravé straně defenzivy. Ale náskok hostům nevydržel dlouho, o pět minut později srovnal Šíp na 1:1. Tak také skočil první poločas, byť ještě každý z týmů stačil do pauzy trefit tyčku.

Po přestávce už byla Sigma lepší, častěji se hrálo před hlučínskou brankou. A obrana hostů měla velké potíže bránit sedmnáctiletého Šípa, který řádil na levém křídle. Zastavitelný byl jen za cenu faulů. Ale stav se dlouho neměnil. To přišlo až v závěrečných minutách. Další sedmnáctiletý v olomoucké sestavě byl záložník Daněk. A ten potvrdil, že má vynikající kondici. V 86. minutě se protáhl do tutovky, ale byl kousek před šestnáctkou faulován. Přímý kop zahrál právě on, trefil se hezky, přes zeď k levé tyčce, ale brankář hostů předvedl snad ještě lepší zákrok a vyrazil míč na roh. Minutu poté vystihl Daněk zaváhání Hlučína v rozehrávce, prohnal se kolem stopera, který ho ve vápně srazil. Následovala penalta, žlutá karta pro faulujícího Mace, tedy červená. Pokutový kop proměnil Radič a Sigma vedla. Ale ani domácí nedohráli v plném počtu hráčů. Ve druhé minutě nastavení fauloval na půlce hřiště za žlutou Daněk, no a protože to bylo v utkání podruhé, také on musel do šaten s červenou kartou a předčasně. Daňka tak čeká stop na jedno utkání, ale v neděli chybět áčku v Brně nebude, jelikož béčko má mistrovský duel na programu již v sobotu.

„Hlučín potvrdil své postavení v tabulce. Hlavně prvních patnáct dvacet minut jsme nevyhráli snad jediný hlavičkový souboj, byli jsme u míčů pozdě, soupeř byl úspěšnější v osobních soubojích, téměř stoprocentně, špatně jsme dostupovali hráče. Z toho vyplynulo, že jsme se dostali pod tlak. Naštěstí, jak to tak bývá, se hosté po vedoucí brance trošku uspokojili a my zjistili, že to jde a začali hrát. Celý zápas se nesl ve velmi bojovném duchu, šlo o každý metr hřiště. Zdá se mi, že se MSFL hodně vyrovnala a zkvalitnila. Utkání pro nás mělo dobrý konec, pořád byli agilní Šíp a Daněk. Zvítězili jsme šťastně, konečně doma vyhráli, což jsme potřebovali,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – FC Hlučín 2:1 (1:1)

Branky: 22. Šíp, 89. (pen.) Radič – 17. Padych. Rozhodčí: Slováček – Drozdy, Richtár. ŽK: Chytil, Daněk – Pyclík, Kolenko, Mac. ČK: 90 + 2 po 2. ŽK Daněk – 87. po 2. ŽK Mac. Diváci: 100.

SK Sigma B: Trefil – Sladký, Kotouč, David, Látal – Zifčák, Chytil (69. M. Galus), Grygar, Daněk, Šíp (90. Bednár) – Radič. Trenér Augustin Chromý.

Další články