Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Béčko SK Sigma porazilo doma Uničov

Béčko SK Sigma porazilo doma Uničov

foto: Petr Pelíšek

01. 05. 2022 - 14:02

Derby v rámci 26. kola Moravskoslezské fotbalové ligy hrálo béčko SK Sigma Olomouc doma proti Uničovu. A anglický týden uzavřelo třetí výhrou, rozhodl o tom proměněním dvou penalt záložník Štěpán Langer.

Vzhledem k velké marodce v áčku nebylo béčko tolik vytuněno. A do vedení šlo už v 19.minutě, kdy penaltu po faulu na Šípa proměnil Langera. Další branky mohla Sigma přidat ještě do pauzy, ale Uričovi chyběl k míči kousek, Fiala potom těsně minul. Za hosty byl v největší možnosti Ambrozek, ale v pádu přestřelil. Na začátku druhé půlky měla Sigma další velké šance. Obstřel Uričy byl sice povedený, ale brankář Kvapil předvedl ještě povedenější zákrok. Podobně to zkoušel po chvíli Zifčák, ale minul. Po hodině hry za to Sigma pykala, když Uničov Krčem srovnal. Ne na dlouho. V 66.minutě byl opět faulován Šíp a pokutový kop opět proměnil Langer. V závěru pak chtěla Sigma přidat třetí branku, Uničov naopak srovnat. Nic z toho se ale nastalo, takže tři body zůstaly doma.

„Vadilo mi, že jsme nešli na dva nula, přestože tam byly výborné situace. Myslím, že o penaltách nemůže být vůbec pochyb, Jáchym Šíp tam byl faulován. Tým bych pochválil za bojovnost, hrát s Uničovem je vždycky velmi těžké. Kluci se v podstatě vracejí na hřiště, kde trénovali a odehráli mnoho fantastických zápasů. A pořád na hřišti ukazují velkou kvalitu, mají obrovskou zkušenost, k tomu zkušeného trenéra, který je dobře nechystal,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý. „Měli jsme v týdnu tři obrovsky těžké zápasy. Kluci si sáhli na dno a vybojovali třikrát tři body. Máme před sebou ještě šest zápasů a ty musíme zvládnout, musíme hrát každé utkání naplno, bude se rozhodovat až do posledního kola,“ podotkl.

„Byl to dobrý fotbal pro diváky, mělo to náboj a tempo. Byly tam výborné akce jak z naší strany, tak ze strany Sigmy, proto byl zápas tak kvalitní. Prohráli jsme, takže spokojenost nemůže být žádná. Šancí bychom si měli vypracovat více,“ uvedl trenér Uničova Jiří Neček.

SK Sigma Olomouc B – SK Uničov 2:1 (1:0)

Branky: 19. (pen.) a 66. (pen.) Langer – 62. Krč. Rozhodčí: Matějek – Bebenek, Lukašík. ŽK: Fiala, Sláma, Slavíček, Piňa Mujica – Koutný, Ambrozek. Diváci: 207.

Sigma B: Stoppen – Slavíček (90.+2 Kotouč), David, Bednár, Sláma – Uriča (69. Piňa Mujica), Buchal, Langer, Šíp (78. M. Galus) – Fiala (69. Grečmal), Zifčák. Trenér Augustin Chromý.

Uničov: Kvapil – Koutný, Vejvoda, Bala, Sečkář (85. Můčka) – Diblík (66. Bača), Ambrozek, Vybíral (76. Šidlík), Kamas, Svoboda – Krč (66. Komenda). Trenér Jiří Neček.

Další články