Zde může být vaše reklama.

Derby zůstalo doma Béčko SK Sigma porazilo Uničov

Béčko SK Sigma porazilo Uničov

foto: Petr Pelíšek

16. 08. 2020 - 13:42

Ve 2. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se hrálo na Andrově stadionu derby mezi SK Sigma Olomouc B a SK Uničov. První poločas byl bezbrankový, pak rozhodli domácí o výhře po přestávce.

Sigma i Uničov první kolo sezony prohrály, takže v derby šlo o to, kdo si spraví náladu. Lépe cestu k tomu začali domácí, kteří byli aktivnější, nebezpečnější a snažili se tlačit do zakončení. Za béčko nastoupilo v základní sestavě šest hráčů prvoligového áčka, za Uničov osm odchovanců Sigmy, takže duel měl nadprůměrnou úroveň a ofenzivám se hodně těžko hledala cesta přes dobře organizované defenzivy. V 9. minutě střílel vedle pravé tyčky Grygar, pak ve 21. minutě vystrašil brankáře Uvízla Zifčák ranou zpoza šestnáctky, míč proletěl kousek vedle levé šibenice. Za dalších dvanáct minut hlavičkoval po rohovém kopu Zifčák nad. Krátce před přestávkou pak měla Sigma velkou šanci. Po rychlé akci Yunis na přihrávku Zifčáka nedosáhl ideálně, pak vrátil balon zprava před bránu Šíp a zakončení Yunise krotil uničovský gólman jen reflexivně a se štěstím.

První poločas byl bez branek, krátce po startu toho druhého se rozhodlo. V 53. minutě přistavil Zifčák míč pro Zmrzlého, který prostřelil všechno, co stálo v cestě, a Sigma vedla. O šest minut později měl tutovku Daněk, gólman Uvízl stačil včas zasáhnout. Ale vzápětí už inkasoval. Šíp potáhl míč po levém křídle, přihrál po zemi do šestnáctky a nekrytý Daněk prostřel brankáře. V 67. minutě přišlo největší uničovská šance zápasu. Vichta utekl po levé straně, ale nezakončil přesně. O dvě minuty později napřáhl z pětadvaceti metrů Grygar, trefil pravou tyčku. Poslední šanci zápasu měl osm minut před koncem Yunis. Z centru Zifčáka zprava hlavou na první tyčce o metr přestřelil.

„Nevytvořili jsme si žádnou příležitost, kromě jedné po brejku, ze které bychom mohli dát gól. Jinak tam z naší strany nebylo vůbec nic. Soupeř byl silný. My jsme do první branky dobře bránili, Sigma zaslouženě vyhrála,“ řekl trenér Uničova Dušan Žmolík.

„Na sestavě jsme se domluvili s trenérem Látalem až včera po utkání áčka. Nebyly tam žádné změny na poslední chvíli, jako před Frýdkem minulé kolo, kdy nám vypadali čtyři hráči. V tom to bylo lepší. Zase to bylo složení týmu, které spolu hrálo poprvé. Takže takové ty automatismy, které se vyskytují ve stabilizované sestavě, tam potom chybí a někdy to drhne. Ale můžu kluky pochválit, že v těžkým podmínkách s velmi silným soupeřem, který byl na třetí ligu nadstandardní, tak jsem to zvládli. I když se nám vítězství dolovalo těžko,“ řekl trenér SK Sigma Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – SK Uničov 2:0 (0:0)

Branky: 53. Zmrzlý, 60. Daněk. Rozhodčí: Vostrejž – Kolář, Slabý. ŽK: Grygar, Zmrzlý – Ambrozek, Bača. Diváci: 185.

SK Sigma B: Reichl – Diblík, Kotouč, Neuer, M. Galus – Zifčák, Daněk (90. Fiala), Grygar (82. Hausknecht), Zmrzlý, Šíp (66. Grečmal) – Yunis. Trenér Augustin Chromý.
Uničov: Uvízl – Purzitidis, Koutný, Krayzel, Můčka – Vichta, Ambrozek, Bača, Svoboda (60. Vasiljev), Krč (60. Kasal) – Komenda. Trenér Dušan Žmolík.

Další články