Zde může být vaše reklama.

Deset gólů v derby Béčko SK Sigma si dalo reprízu proti Holici

Béčko SK Sigma si dalo reprízu proti Holici

foto: Petr Pelíšek

16. 06. 2020 - 20:23

Fotbalisté třetiligového béčka SK Sigma Olomouc dnes sehráli poslední přípravný zápas před dovolenou. Za soupeře měli divizní 1.HFK Olomouc. Béčko hráli s Holici po koronavirové pauze podruhé a opět zvítězilo. V duelu bylo k vidění deset branek a dvě břevna, Sigma vyhrála o šest golů. Hattrickem se blýskl útočník Miloš Šidlík.

Za béčko nastoupili mladíci z áčka záložník Kryštof Daněk a útočník Jáchym Šíp. První vzájemný přípravný zápas této pasáže sezony vyhrála Sigma 3:1. Tentokrát to v úvodních minutách chvíli vypadalo trošku jinak, Holice vedla od 5. minuty. Jenže v šestadvacáté už to bylo tři k jedné pro Sigmu, pak ještě do půlky zkompletoval Šidlík hattrick a po první půlce bylo hotovo. Ve druhém poločase měla Sigma B převahu, ale hosté zlobili z brejků. Holice sice po přestávce třikrát inkasovala, ale dala gól a k tomu trefila ještě dvě břevna.

„Skóre je samozřejmě hezké, ale bylo to ležérní. Ráno jsme měli trénink, na některých to bylo znát. Pak jsme rychle rozhodli a u některých hráčů to hraničilo s podprůměrným výkonem. Tyto věci se mi nelíbí, musí tady být taková konkurence, aby si to hráči nemohli dovolit. Proto jsem rychle střídal Langera, má na to, je velice šikovný, každý předchozí zápas skóroval. Ale dnes se mi jeho přístup nelíbil, to nemůžu tolerovat,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

„Zase jsme hráli proti silnému soupeři. Je vidět, že kluci už toho mají hodně, na kvalitního protivníka už tolik nestíhají. Kupili jsme hodně chyb. Ale je to ponaučení, k tomu je příprava. Musíme umět pracovat v únavě, určitě je navíc prospěšnější hrát proti silnějším soupeřům. Splnilo to účel, to nás může posunout dál,“ řekl trenér 1. HFK Olomouc Jiří Derco.

Pro béčko SK Sigma šlo o poslední přípravný zápas před dovolenou, Holice ještě hrát bude, v sobotu nastoupí doma proti Novému Jičínu (10.30).

SK Sigma Olomouc B – 1.HFK Olomouc 8:2 (5:1)

Branky: 16., 21. a 42. Šidlík, 43. a 66. Malacka, 26. Daněk, 59. Galus, 84. Vybíral – 5. Stoklasa, 68. Hornych. Rozhodčí: Silný. Diváci: 130.

SK Sigma B: 1. poločas: Trefil – Twardzik, David, Javora, Beňa – Malacka, Daněk, Spáčil, Hausknecht, Šíp – Šidlík. 2. pol.: Trefil – Grečmal, Bednár, Pavelka, M. Galus – Vybíral, Grygar, Hapal, Beňa (70. Šidlík) – Langer (57. Hausknecht), Šíp (57. Malacka). Trenér Augustin Chromý.
1. HFK Olomouc: Machalický (46. Kubica) – Krumpolc, Krejčí (46. Tylich), Fleischman, Mi. Vyskočil (56. Henkl) – Buček, Stoklasa, Kotůlek (70. Svrčina), Svrčina (46. Spurný), Hornych – Ma. Vyskočil (60. Němec). Trenér Jiří Derco.

Další články