Zde může být vaše reklama.

Tradiční derby Béčko SK Sigma zvítězilo nad Uničovem

Béčko SK Sigma zvítězilo nad Uničovem

foto: Petr Pelíšek

12. 06. 2020 - 18:49

Přípravné derby proti SK Uničov dnes sehráli doma na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu fotbalisté SK Sigma Olomouc B. V prvním poločase za béčko nastoupili áčkaři Miloš Buchta, Jáchym Šíp a Martin Nešpor. Duel skončil výhrou domácích o dvě branky.

První větší šanci zápasu měl Uničov. Bylo to v 17. minutě po rohovém kopu, ale Bala zblízka Buchtu nepropálil. Po půlhodině hry se naopak domácí po rohu prosadili. Přetažený centr vrátil do vápna David a Grečmal neměl těžký úkol. Ve 34. minutě Sigma vedení zvýšila. Langer s Nešporem obrali o míč s rozehrávkou váhajícího brankáře a Langer dával v pohodě do prázdné. Pak měli hosté ve druhém poločasu proti omlazené olomoucké sestavě platonickou převahu, stav už se nezměnil.

„Chystali jsme se na tento zápas trošku více, než na ty předchozí, protože Uničov je určitě nejsilnější tým, se kterým jsme v této fázi přípravy hráli. Potvrdil to, hlavně v prvním poločase. Jejich kombinace je velice rychlá, Ambrozek, Vichta nebo Krč, to jsou strašně šikovní hráči. Naši mladí kluci si na takové tempo musejí zvykat. Byl vidět třeba rozdíl v obsazování ve středu hřiště od soupeře a od nás. My jsme tam měli místa skutečně málo a naopak soupeři jsme ho dávali. Ale musím kluky pochválit, že to odmakali obrovsky. A určitě to pro ně bude povzbuzení, viděli, že poctivým výkonem dokážeme zápas zvládnout, i když to bylo velmi těžké utkání a mohlo klidně skončit jinak,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý.

Další zápas hraje SK Sigma B doma v úterý proti 1.HFK Olomouc (17.00).

SK Sigma Olomouc B – SK Uničov 2:0 (2:0)

Branky: 30. Grečmal, 34. Langer.

SK Sigma B: 1. poločas: Buchta – Grečmal, Bednár, David, M. Galus – Vybíral, Grygar, Spáčil, Langer, Šíp – Nešpor. 2. pol.: Trefil – Twardzik, Pavelka, David, Beňa – Hausknecht, Hapal, Spáčil, Zedníček, Malacka – Fiala. Trenér Augustin. Chromý.
SK Uničov: Uvízl (46. Kalina) - Kasal, Bala, Vasiljev, Purzitidis - Ambrozek, Bača, Svoboda - Vichta, Komenda, Krč. Střídali: Bárta, Mikuta. Trenér Dušan Žmolík.

Další články