Zde může být vaše reklama.

Vrátil se do sestavy Beneš: Pozici si musíte vybojovat zpátky

Beneš: Pozici si musíte vybojovat zpátky

foto: Petr Pelíšek

14. 11. 2020 - 10:00

Poprvé nastoupil do zápasu FORTUNA:LIGY stoper Vít Beneš až v 7. kole. V úvodu soutěžního ročníku pro zranění chyběl, pak se dal do pořádku. Ale duo Hubník – Jemelka fungovalo dobře, takže místo na něj nezbylo. Prostor se uvolnil až po odchodu Václava Jemelky na hostování do Belgie. Trenér Radoslav Látal měl na místo vedle Romana Hubníka tři varianty, zvolil právě Víta Beneše, tedy tu nejzkušenější možnost. „Je to normální situace, když jste zraněný, tak jsou tam jiní a vy si tu pozici musíte potom získat zpátky, vybojovat, nesmíte přestat. A až ta možnost přijde, tak je na vás, jestli tu šanci chytíte nebo ne,“ řekl Vít Beneš.

Opět bezbranková remíza na Slovácku, stejně jako při jarním ligovém restartu? Jak jste s takovým výsledkem spokojený?
Byla to remíza, nula nula. Asi je na tom zápase pozitivní to, že jsme udrželi vzadu nulu. Jinak bych našel málo pozitiv.

Jak jste se cítil vy osobně? Hrál jste v této sezoně poprvé.
Pauza pro mě byla dlouhá. Ani nevím přesně kolik měsíců. A hned jsem šel do ostrého zápasu, protože nebyl žádný přátelák, nic, rozehrát jsem se nemohl. Takže jsem se soustředil na to, abych zbytečně nevymýšlel, hrál důrazně a jednodušeji.

Překvapilo vás Slovácko složením základní sestavy?
No, celý týden jsme se chystali na Cicilia, pak to změnili a hrál tam Kliment. Asi nás to překvapilo, ale není to poprvé, co se tohle stalo, takže jsme na to museli reagovat.

Hra z obou stran byla nepřesná, moc povedených akci vidět nebylo. Měla na to vliv ta měsíční pauza bez možnosti hrát zápasy?
Nevím, no ... Ale na to se nemůžeme vymlouvat, protože ty kvality pořád máme. Nemůžeme se za to schovávat. Je jenom na nás, jakou hru předvedeme. Tentokrát se to moc nepodařilo. Ale věřím, že čím víc budeme hrát zápasů, tím se to bude zlepšovat.

Na začátku sezony jste chyběl pro zranění, pak byl stoper číslo tři. Jak jste se s tímto stavem srovnával? Nezvažoval jste třeba odchod jinam? Přece jen už jste zkušený hráč, ti neradi jen sedí lavku.
Ne, přijal jsem to, byl jsem zraněný. Je to normální situace, když jste zraněný, tak jsou tam jiní a vy si tu pozici musíte potom získat zpátky, vybojovat, nesmíte přestat. A až ta šance přijde, tak je na vás, jestli tu šanci chytíte nebo ne.

Další články