Zde může být vaše reklama.

Přicházejí posily BK Olomoucko má tři hráče z ciziny

BK Olomoucko má tři hráče z ciziny

foto: bkolomoucko.cz

27. 07. 2021 - 18:30

Tři zahraniční akvizice posílí kádr BK Olomoucko před novým ročníkem Kooperativa NBL. Ve dvou případech jde o americké basketbalisty, třetím cizincem je hráč z Bosny a Hercegoviny. „Vše jsme probírali společně s trenérem Robertem Skibniewskim, věřím, že jsme se trefili,“ potvrdil příchod posil sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek. Klub o tom informoval na svém webu.

Z Norska se do nejvyšší tuzemské soutěže stěhuje pětadvacetiletý rozehrávač Kenneth Anthony Carpenter. Naposledy hrál za Fyllingen, kde byl nejlepším střelcem týmu, univerzitní kariéry v NCAA strávil v dresu Cleveland State Vikings. „Jde už o zkušeného hráče, který by měl mladému týmu dodat klid,“ míní Pekárek.

Přes univerzitní tým Bowling Green Falcons a celek Bowling Green Falcons hrající G-Legaue se do Evropy posunuje Demajeo Wiggins, 206 centimetrů vysoký pivot. Fyzicky kvalitně vybavený hráč by měl Olomoucku pomoci ve vymezeném území.

„Podle dostupných informací je to kvalitní obránce a jeho předností je výborný doskok. To je hodně důležité, nechceme soupeřům dávat k dispozici opakované střelecké pokusy. Myslím, že nová posila si udělá ve vymezeném území pořádek,“ řekl Pekárek.

Poslední zahraniční posilou je Arsenije Vučkovič, 206 centimetrů vysoký rodák z Bajna Luky. Ha Hanou přestupuje z celku KK Teodo Tivat, kde hrál nejvyšší soutěž a současně mezinárodní Balkánskou ligu. „Jde o mladšího hráče, který je ale ve dvaadvaceti dostatečně agresivní. Je dostatečně rychlý a umí se prosadit na obou polovinách palubovky. Chce se v kariéře zase o kousek posunout a u nás k tomu dostane prostor,“ podotkl sportovní manažer BK Olomoucko.

Další články