Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE čeká klíčový zápas sezony

BK REDSTONE čeká klíčový zápas sezony

foto: Petr Pelíšek

11. 02. 2022 - 11:00

Jedno z nejdůležitějších utkání v Kooperativa NBL čeká na hráče BK Redstone Olomoucko. Ve třetím kole nadstavbové skupiny A2 přivítají Jindřichův Hradec. Vítěz se výrazně přiblíží k záchraně nejvyšší soutěže. Jeden z klíčových zápasů se hraje v Čajkaréně 12. února od 19 hodin.

„Při pohledu na tabulku je zřejmé, že soupeřům půjde o hodně. Musíme být silní mentálně, tým je nachystaný a složitou situaci zvládne,“ je přesvědčený kouč Olomoucka Miljan Čurovič. Hosté budou spoléhat na Torina Dorna, nejlepšího střelce soutěže, který se po zranění již vrátil do sestavy. „Je to výborný, ale basketbal je týmový sport. A my chceme ukázat, že máme lepší tým,“ dodává bojovně Čurovič.

Jindřichův Hradec má ve svém středu, přes dvaadvacet porážek, celou řadu kvalitních hráčů. Mezi obávané střelce z dálky patří Filip Novotný a Lukáš Stegbauer. V zakončení umí být nebezpeční Craig Victor nebo Ian DuBose.

„Základem hry musí být obrana. Nesmíme polevit ani na minutu a nedopustit, aby se soupeř dostával k otevřeným střelám. Maximální nasazení pod vlastním košem je cesta k úspěchu,“ uvědomuje si Čurovič.

Basketbalisté věří, že je za výhrou požene plná hala. „Moc si přejeme, aby přišlo co nejvíce lidí. Jejich podpora při zápasech nám hodně pomáhá. Chceme sezonu zlomit, teď je ten pravý čas,“ zve fanoušky pivot Arsenije Vučkovič.

Olomoucko přispěje na dobrou věc, buďte u toho

Nejen o důležité body půjde v sobotním ligovém utkání proti Jindřichovu Hradci basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko. Tým se v rámci 3. kola nadstavby zapojí do čtvrtého ročníku charity Bez faulů. Kluby tentokrát pomáhají Zdeňku Vrábelovi, který po autonehodě ochrnul na všechny končetiny a jeho snem je speciální vozík upravený pro volnočasové aktivity.
„Konto Bariéry vždy ozdobí, když může spolupracovat s vrcholovými sportovci a navíc díky nim získat peníze pro handicapované lidi převážně na sportovní pomůcky, na které by jinak sami nedosáhli,” uvedla k letošnímu vydání charity ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků. „Letos společně sbíráme peníze na vozík na ragby pro handicapovaného Zdeňka. Moc nás to těší a doufám, že naše spolupráce s Českou basketbalovou federací na projektu Bez faulů bude pokračovat ještě řadu dalších let,“ dodává Jirků.
BK REDSTONE Olomoucko přispěje na charitu 100 korunami za každou neproměněnou střelu svého týmu v nejbližším zápase, 200 korunami za každý faul svých hráčů a rovnou tisícovkou za technickou chybu.
Generální partner ligy pojišťovna Kooperativa Zdeňkovi věnuje v rámci „Kooperativa faktoru”, speciální statistiky měřící atraktivitu hry všech hráčů, 100 korun za každou smeč a 500 korun za každý alley-oop, které budou k vidění ve všech střetnutích v rámci charitativního období. Zapojit se tradičně můžou i diváci a fanoušci, a to zasláním dárcovské SMS ve formátu DMS BEZFAULU 30, 60, nebo 90 na číslo 87 777, kdy cena SMS je 30, 60, či 90 korun.

Další články