Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE dál čeká na výhru

BK REDSTONE dál čeká na výhru

foto: Petr Pelíšek

20. 10. 2021 - 22:25

V předehrávce 9. Kola Kooperativa NBL hráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko doma v Čajkaréně proti Brnu. Zápas měli velmi dobře rozehraný, ale ukončit sérii bez výhry se jim nakonec ani tentokrát nepodařilo.

Výchozí situace Hanáků, s šesti porážkami a čerstvě opuštěných Wigginsem, nebyla před duelem s Brnem zrovna ideální. Přesto byl REDSTONE doslova na dotyk přerušení temné šňůry. Když však dvě minuty do konce vedl 56:51, nakonec zápas ztratil. Počet porážek tak narostl už na sedm v řadě. Hanáci měli lepší start, když první čtvrtinu vyhráli 17:11 zásluhou 12 bodů zpod koše (hosté nula) a pěti šestek. Díky menšímu počtu ztrát (8:11) a větší produkci z trojek, zpod koše i z druhých šancí vedli i v poločase (30:26). Jenže po změně stran přišli o 10 míčů a ve třetí části už se dočasně propadli do sedmibodové díry. Štěpán s Dragovičem pak ale nastartovali obrat. Jenže nakonec se radovalo Brno.

„Z pohledu obrany to bylo z naší strany nejlepší vystoupení v sezoně. Tým ukázal, že může vyhrát i přes odchod Wigginse. Chybělo málo. Bohužel jsme nedokázali udržet koncentraci po celý zápas. Na tom ještě zapracujeme. Důležité je, že hráči stále bojují, nic nebalí. Proto máme šanci, že se vše otočí,“ řekl Robert Skibniewski, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

Další články